«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε εκτός έδρας»

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε εκτός έδρας»

Δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο παραμονές του ματς με τη Νταρουσάφακα

Στη βελτίωση του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια στάθηκε ο Ρικ Πιτίνο, κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Τουρκία όπου αύριο Πέμπτη θα αγωνιστεί κόντρα στη Νταρουσάφακα (7/3, 19:15) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Αναφερόμενος στον αυριανό αντίπαλο των «πρασίνων», ο Αμερικανός τεχνικός δήλωσε: «όλοι παίζουν σκληρά. Ακόμα και αν έχεις μεγάλο προβάδισμα, μπορούν να επιστρέψουν. Το σημαντικό είναι πως σκοράρουμε πολύ, περίπου 85 πόντους. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν παίξαμε καλά αλλά συνολικά παρουσιάζουμε σπουδαίο μπάσκετ. Είναι σημαντική η παρουσία των Κιλπάτρικ και Λάνγκφορντ. Εμείς, πρέπει να βάλουμε την μπάλα στην ρακέτα και μετά αν υπάρχει σουτ μπορείς να το επιλέξεις. Κάθε φορά πρέπει να βάζουμε την μπάλα κοντά στο καλάθι. Δεν μπορείς να κάνεις συνέχεια τρίποντα, επειδή αυτό είναι κόντρα στα δυνατά στοιχεία της ομάδας».

Σχετικά με τη δυσκολία του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας ματς, ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε: «η άποψή μου είναι ότι όταν έχεις δύο σερί εκτός έδρας ματς δεν μπορείς να έχεις απρόσμενο αποτέλεσμα. Στην έδρα σου την επόμενη εβδομάδα μπορείς να υποστείς μία έκπληξη. Σε ένα παιχνίδι μακριά από το σπίτι σου πρέπει να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις».