«Χρυσή» συμφωνία για την ένδυση της Μάντσεστερ Σίτυ

«Χρυσή» συμφωνία για την ένδυση της Μάντσεστερ Σίτυ

Το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Premier League

Σε ένα εντυπωσιακό deal προχώρησε η Μάντσεστερ Σίτυ καθώς συμφώνησε με την Puma που θα αναλάβει χορηγός αθλητικής ένδυσης της ομάδας για 10 χρόνια, με ποσό 650 εκατομμύρια λίρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Σίτυ και το δεύτερο υψηλότερο στην Premier League.

Η «χρυσή» αυτή συμφωνία, αφορά τους «Πολίτες» και τα υπόλοιπα μέλη του CFG (City Football Group) την Melbourne City στην Αυστραλία, την ισπανική Χιρόνα, την Κλαμπ Ατλέτικο Τορκέ (Ουρουγουάη) και την Σιτσουάν Ζιουνίου της Κίνας. Βάση αυτής, τα έσοδα θα πλησιάζουν ετησίως 65 εκατομμύρια λίρες.

Την πρωτοκαθεδρία έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οποίας το συμβόλαιο με την Adidas αποφέρει το χρόνο 75 εκατ. λίρες.

Οι «πολίτες» αυτή τη στιγμή έχουν ως χορηγό αθλητικής ένδυσης και υλικού την Nike, με το συμβόλαιό τους να λήγει το καλοκαίρι του 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σίτυ, Φεράν Σοριάνο, δήλωσε σχετικά με το νέο deal: «Είναι μια ιστορική μέρα για εμάς διότι αυτό που κάνουμε δεν έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, μια πρωτοφανής συνεργασία που καλύπτει πέντε ομάδες σε τέσσερις ηπείρους».

Ο εκπρόσωπος της Puma,  Μπγιόρν Γκούντεν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Η συνεργασία της Puma με το City Football Group είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχουμε κάνει ποτέ τόσο στο πεδίο όσο και στη φιλοδοξία. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία αυτή, της οποίας η επιτυχία, η φιλοδοξία και η κινητήρια δύναμη για την καινοτομία βλέπει να θέτουν νέα πρότυπα, από και προς το γήπεδο. Προσβλέπουμε στην οικοδόμηση της πιο πρωτοποριακής εταιρικής σχέσης στο ποδόσφαιρο, επαναπροσδιορίζοντας το μοντέλο αθλητικής σύμπραξης τόσο στο γήπεδο όσο και εκτός αυτού. Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε τις επιδόσεις στο χώρο, καθώς και την κουλτούρα του ποδοσφαίρου, σε τομείς όπως η μουσική, τα τυχερά παιχνίδια και τη μόδα για να συνδέσουμε και να εμπνεύσουμε το στυλ κάθε ομάδας».