Πέμπτος ο Τσάκωνας στον ημιτελικό των 200 μέτρων

Εκτός τελικού έμεινε στα 200 μέτρα ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ο Στέφανος-Λυκούργος Τσάκωνας, καθώς στην τρίτη προκριματική σειρά των ημιτελικών τερμάτισε στην πέμπτη θέση, με χρόνο 20.56, σχεδόν τον ίδιο με αυτόν που τον έφερε στα ημιτελικά (20.55). Πρώτος τερμάτισε ο Βρετανός Άνταμ Τζέμιλι, με χρόνο 19.98, που αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ.

Νωρίτερα, την πρόκρισή του στον τελικό είχε εξασφαλίσει με χρόνο 20.13 ο Γιουσέιν Μπολτ, που έχει βάλει πλώρη για το χρυσό και σε αυτό το άθλημα, μετά από αυτό των 100 μέτρων, αφήνοντας πίσω του τον Νοτιοαφρικανό Ανάσο Τζομποντουάνα, που επίσης εξασφάλισε την πρόκρισή του.

Την πρόκριση εξασφάλισε με την πρωτιά του στην πρώτη ημιτελική σειρά ο Αμερικανός Κέρτις Μίτσελ, με δεύτερο τον Τζαμαϊκανό Γουόρεν Γουίρ, ενώ εκτός τελικού έμεινε ο Βρετανός Ντιλέινο Γουίλιαμς, που έμεινε τέταρτος στη σειρά αυτή.

Έτσι, η οκτάδα του τελικού στα 200 μέτρα αποτελείται από τους Τζαμαϊκανούς Γιουσέιν Μπολτ, Γουόρεν Γουίρ και Νίκελ Άσμεϊντ, τον Αμερικανό Κέρτις Μίτσελ, τον Βρετανό Άνταμ Τζέμιλι, τον Νοτιοαφρικανό Ανάσο Τζομποντουάνα, τον Ολλανδό Τζουράντι Μαρτίνα και τον Νορβηγό Γιαϊσουμά Σαϊντί Ν' Ντουρέ.