Στον τελικό του ύψους ο Μπανιώτης

Με άλμα στα 2,26μ., ο Κώστας Μπανιώτης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό του ύψους. Στον αντίποδα, για μια θέση έμεινε εκτός τελικού ο Αντώνης Μάστορας.

Ο Κώστας Μπανιώτης θα διεκδικήσει τη δεύτερη διάκριση του αυτό το καλοκαίρι, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, Πέμπτη, στις 18:00. Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες, ο πρωταθλητής του ύψους θα αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας.

Με φετινό ατομικό ρεκόρ στα 2,34μ., πέρασε με άλμα στα 2,26μ. από την ένατη θέση. Ωστόσο υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή του, καθώς, μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του στα 2,29μ., ο Μπανιώτης ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και με σχεδόν εξασφαλισμένη την πρόκριση του, δε θέλησε να ρισκάρει περαιτέρω.

"Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι συμβαίνει, θα τον δει γιατρό και θα αξιολογήσει την κατάσταση", είπε ο προπονητής του, Γιώργος Τσούγκος.

Μεγάλες εκπλήξεις έγιναν στον προκριματικό του ύψους με τον αποκλεισμό του χρυσού και του ασημένιου νικητή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Νταεγού.

Αναλυτικά, όλοι οι φιναλίστ του τελικού του άλματος εις ύψος:

1. Ρόμπερτ Γκράμπαρζ (Μεγάλη Βρετανία) 2,29μ.

-.Αλεκσάντρ Σουστόφ (Ρωσία) 2,29

-.Μπόχνταν Μπονταρένκο (Ουκρανία) 2,29

-.Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία) 2,29

5. Ντόναλντ Τόμας (Μπαχάμες) 2,29

6. Μουτάζ Έσα Μπαρσίμ (Κατάρ) 2,29

-.Γκουοφέι Ζανγκ (Κίνα) 2,29

8. Ντέρεκ Ντρούιν (Καναδάς) 2,29

9. Ράιαν Ίνγκραχαμ (Μπαχάμες) 2,26

-.Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα) 2,26

11. Έρικ Κίναρντ (ΗΠΑ) 2,26

-.Καμπέλο Εγκοσιεμάνγκ (Μπουτσουάνα) 2,26

Εκτός τελικού:

13. Αντώνης Μάστορας (Ελλάδα) 2,26