Ελπίδες για διάκριση από την ελληνική ομάδα στίβου

Στη Μόσχα βρίσκεται η ελληνική εθνική ομάδα του στίβου. Οι εκπρόσωποι της χώρας μας αναχώρησαν την Πέμπτη για τη ρωσική πρωτεύουσα με χαμόγελα και αισιοδοξία για προκρίσεις στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και γενικότερες διακρίσεις. Στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν με το εθνόσημο 17 αθλητές και αθλήτριες.

Οι καλές επιδόσεις που έχουν πετύχει οι αθλητές μας στα άλματα δίνουν πολλές ελπίδες. Ο Λούης Τσάτουμας είναι από τους εμπειρότερους αθλητές της αποστολής. "Φέτος ήταν μια καλή χρονιά με σταθερά άλματα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Το σερί των καλών εμφανίσεων στη διάρκεια της σεζόν, θέλω να συνεχιστεί και στη Μόσχα. Ο προκριματικός θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, νωρίς το πρωί με το όριο στα 8,10 μ., επίδοση που δείχνει πόσο υψηλό είναι το επίπεδο του αγωνίσματος. Ο στόχος είναι να βρεθώ στον τελικό", δήλωσε ο πρωταθλητής μας.

Με μετάλλιο "φλερτάρουν" οι Κώστας Μπανιώτης και Κώστας Φιλιππίδης. Τόσο ο αθλητής του ύψους όσο και του επί κοντώ βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους του πλανήτη. «Η χρονιά πάει πολύ καλά. Προσδοκώ στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα είναι ένας αγώνας με υψηλό επίπεδό. Είμαι σε καλή κατάσταση», είπε ο Φιλιππίδης.

Η πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ είναι ο στόχος και της Νικόλ Κυριακοπούλου: "Ο πρώτος αγώνας είναι ο προκριματικός. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνον αυτόν. Θέλω να είμαι σε καλή μέρα και να κάνω αυτό που μπορώ", δήλωσε η αθλήτρια ενώ ο πρωταθλητής των 110 μ. εμπ., Κώστας Δουβαλίδης πρόσθεσε: «Στόχος είναι να φτάσω έως τον τελικό. Δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς το επίπεδο είναι υψηλό. Ομως είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως είμαι σε θέση να κυνηγήσω το καλό πλασάρισμα".

Σε μία... πτήση μεταλλίου στοχεύει ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ. νηγήσω μια καλή επίδοση. Το 13.34 δεν είναι το όριό μου. Νομίζω πως έχω τη δυνατότητα να τρέξω ακόμη πιο κάτω. Σε αυτό το επίπεδο θα κυμανθούν και οι επιδόσεις για συμμετοχή στον τελικό». Στη Μόσχα βρίσκονται και οι Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.), Αντώνης Μάστορας (ύψος), Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν), Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (βάδην), Μαρία Μπελμπασάκη (200 μ.), Καλλιόπη Αστροπεκάκη (μαραθώνιος), Αντωνία Στεργίου (ύψος), Στέλλα Λεδάκη (επί κοντώ), Νίκη Πανέττα, Αθανασία Πέρρα (τριπλούν), Σοφία Υφαντίδου (έπταθλο), Αντιγόνη Ντισμπριώτη (20 χλμ. βάδην).

Σημείωνεται ότι η IAAF αποφάσισε να επαναφέρει την ποινή του τετραετούς αποκλεισμού για τις πιο βαριές περιπτώσεις χρήσης απαγορευμένων ουσιών.