Η ζωή των δυνατότερων ανθρώπων του κόσμου

Ζυγίζουν πάνω από 133 κιλά έκαστος και έχουν ύψος από 1.90 μέτρα και άνω. Τα μπράτσα τους είναι σιδερένια και ξεριζώνουν πλαστικές καρέκλες από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο για... πρωινό.

Η διοργάνωση για την ανάδειξη του δυνατότερου ανθρώπου στον κόσμο θα γίνει στα τέλη Αυγούστου στην Κίνα, όμως στο Γκέιτσχεντ της Μεγάλης Βρετανίας έχει γίνει ήδη η πρώτη διαλογή.

Πολλοί παρεξηγούν τους δυνατούς για "σκληρούς" ή για "μπράβους". Στα μάτια κάποιων άλλων φαντάζουν απλά "χοντροί". Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που τους θαυμάζουν για τη δύναμη και τη ρώμη του και οι ανταγωνιστές τους, οι οποίοι "έχουν βάλει στο μάτι" και την εμφάνισή τους.

Τα καλογυμνασμένα τους μπράτσα δεν είναι παίξε-γέλασε. Η διατήρησή τους είναι ακριβό σπορ. Σε κάθε περίπτωση, το... χτίσιμο του συγκεκριμένου σώματος προϋποθέτει μεταβολισμό που... χορεύει και που δε θυμίζει σε τίποτα εκείνον που είχαν οι "δυνατοί" πριν ξεκινήσουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια και τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

"Όταν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο ζωής, πρέπει η προπόνηση και η δύναμη να υπεισέλθει σε ο,τιδήποτε με το οποίο ασχολείσαι. Πρέπει να κάνεις έλξεις και βαράκια, άρση βαρών και bodybuilding", εξηγεί ο Μαρκ Φίλιξ από τη Γρενάδα που κατοικεί στο Άκρινγκτον της Αγγλίας.

"Τρώμε αμύγδαλα και πολλά φρούτα και λαχανικά", εξηγεί ο Φίλιξ, ο οποίος κάνει συνολικά έξι μεγάλα γεύματα την ημέρα, τα οποία συνολικά έχουν 7.500 θερμίδες, όσες χρειάζεται για την ημέρα του.

"Η δίαιτα ενός "δυνατού" είναι πραγματικά ακριβή", εξηγεί ο Λουκ Στόλτμαν και προσθέτει ότι χρειάζεται γερό πρωινό και συνολικά 5.000 με 6.000 θερμίδες τη μέρα για να διατηρήσει το κορμί του.

Για πρωινό τρώει τρία τηγανιτά αυγά, δύο φέτες μαύρο ψωμί, μπέικον, φασόλι και μούσλι. Τις περισσότερες μέρες προσθέτει και επεξεργασμένη βρώμη, σκέτη πρωτεΐνη, άλλα δύο αυγά μελάτα και σως μπάρμπεκιου πάνω από το μπέικον!