Εύκολη νίκη για την εθνική πόλο στο Παγκόσμιο

Οπως αναμενόταν, πράγμα που το είχε επισημάνει ο εθνικός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, η Εθνική μας πόλο γυναικών πέρασε πολύ εύκολα, με σούπερ 3η και 4η περίοδο, το εμπόδιο της Βρετανίας με 13-7 και φουλάρει τώρα τις μηχανές της για το μεθαυριανό κρίσιμο παιχνίδι με τον Καναδά. Τα οκταλεπτά στον αγώνα με την Βρετανία ήταν: 1-1, 2-2, 2-5, 2-5.

"Είχαμε πει πως μπορεί να ήταν ένα διαδικαστικό παιχνίδι αυτό με την Βρετανία, αλλά έπρεπε να δώσουμε την δέουσα προσοχή και να κερδίσουμε εύκολα, αφού ξέραμε πως μετά το ημίχρονο, θα είχαμε καλύτερες δυνάμεις κι επιλογές στην επίθεση, όπως κι έγινε», είπε αμέσως μετά τον αγώνα ο Γιώργος Μορφεσης, ο οποίος στρέφει όλη την προσοχή του και των κοριτσιών στον κρίσιμο αγώνα με τον Καναδά μεθαύριο. «Είναι κρίσιμος γιατί πρέπει να κερδίσουμε, ώστε να μη μπλέκουμε στο χιαστί ματς του επόμενου γύρου. Θελουμε την 2η θέση, ώστε να αποφύγουμε τον ισχυρότερο αντίπαλο στην συνέχεια. Η νίκη μας σήμερα ήρθε φυσιολογικά, αφού και με τον Καναδά, οι Βρετανίδες... έμειναν από καύσιμα στην 3η και 4η περίοδο".

Στον αγώνα η Αλεξάνδρα Ασημακη -κορυφαία αθλήτρια του 2011, στο πόλο του κόσμου, λόγω της εντυπωσιακής παρουσίας της στην Σανγκαη, όπου πήραμε τον τίτλο- έδειξε μέρος της παγκόσμιας κλάσης της, ήταν πραγματικό πολυβολο και πέτυχε 5 γκολ κατά της Βρετανίας. Την ακολούθησε σε αυτό τον επιθετικό οίστρο η φουριόζα Χριστίνα Τσουκαλά με 4 γκολ, ενω πολύ καλή ήταν και η Ηλέκτρα Ψούνη με την Αλκηστη Αβραμίδου. Από την βρετανική ομάδα άρεσαν η Λίζα και η Κιάρα Γκίμπσον. Διαιτητές ήταν οι: Ρέεμνετ (Ολλανδία), Σκόβπινα (Ουζμπεκιστάν).

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφεσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Ψούνη 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 5, Ρουμπέση, Μανωλιουδάκη 1, Κότσια, Ελ. Πλευρίτου, Β. Διαμαντοπούλου, Μπενέκου, Μ.Πλευρίτου.

ΒΡΕΤΑΝΊΑ (Μετζ): Μόρις, Γουίλκοξ 1, Κιάρα Γκίμπσον 2, Λίζα Γκίμπσον 2, Μάσκροουβ, Γουινστάνλεϊ 1, Κλέιτον 1, Χόι, Νίξον, Ιτιμπετ, Φάουλερ.

Η τόπ-σκόρερ της ελληνικής ομάδας, Αλεξάνδρα Ασημάκη με 5 γκολ, δήλωσε μετά τον αγώνα με την Βρετανία: "Αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε, αφού ξέραμε πως οι Βρετανίδες θα άντεχαν δύο περιόδους. Δεν είχαμε πρόβλημα σήμερα, αλλά έπρεπε, αν και παιχνίδι διαδικαστικό, να δείξουμε σοβαρότητα και να κερδίσουμε, όπως κι έγινε. Σκεφτόμαστε από τώρα το κρίσιμο παιχνίδι με τον Καναδά, το οποίο θα ειναι καθοριστικό για την συνέχεια, που θα ακολουθήσει ο αντίπαλος στην χιαστι αναμέτρηση".