Ντέιβιντ Κάμερον: Να ανακηρυχθεί σερ ο Άντι Μάρεϊ

Ο Ντέιβιντ Κάμερον εντυπωσιάστηκε από το θρίαμβο του επίσης Βρετανού Άντι Μάρεϊ, σε σημείο που έφτασε να προτείνει να λάβει τον τίτλο του σερ. Ο μόλις 26 ετών τενίστας άκουσε τις προτροπές Κάμερον στο Παλάτι με ανοικτό το στόμα!

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός παρακολούθησε από τις εξέδρες του All England Club την ιστορική νίκη του του Μάρεϊ επί του Σέρβου Τζόκοβιτς και δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιον που να αξίζει να ανακηρυχθεί ιππότης από τη βασίλισσα περισσότερο από τον Σκωτσέζο τενίστα.

Συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ο Μάρεϊ, μετά τη νίκη του την Κυριακή - η πρώτη φορά που Βρετανός κερδίζει το Γουίμπλεντον από το 1936 και τον Φρεντ Πέρι - "ανύψωσε το πνεύμα ολόκληρης της χώρας".

"Ήταν μια φανταστική ημέρα για τον Αντι Μάρεϊ, το βρετανικό τένις αλλά και ολόκληρη τη Βρετανία", δήλωσε περιχαρής ο πρωθυπουργός.

Ο 26χρονος τενίστας θεωρείται φαβορί να λάβει τον τίτλο της αθλητικής προσωπικότητας της χρονιάς, που απονέμει παραδοσιακά κάθε έτος το BBC.

Κι όλα αυτά, ενώ πληθαίνουν τα άτομα που συμμερίζονται την επιθυμία για απόσχιση της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία. Μέσω ενός δημοφιλούς Σκωτσέζου, όπως είναι ο Μάρεϊ, ο Κάμερον ίσως να αναζητά ύστατους τρόπους για να ανασχέσει την τάση αυτή...