Την ύστατη στιγμή δεν αποσυνδέθηκε ο Κιλιγκαρίδης

Κρίσιμη είναι κάθε στιγμή από το μεσημέρι της Τρίτης, που ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης διαγνώστηκε από τους Πολωνούς γιατρούς ως κλινικά νεκρός.

Οι φήμες ότι ο 37χρονος αθλητής απεβίωσε διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Την είδηση της διάψευσης του θανάτου του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη επιβεβαίωσε και η Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ με ανακοίνωσή της.

Όπως προκύπτει, την ύστατη στιγμή ο αθλητής δεν αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα, ώστε να προέλθει ο φυσικός θάνατός του. Πλέον οι προσπάθειες εστιάζονται στο να υπάρξει συμβιβασμός με τους συγγενείς του ή να βρεθεί τρόπος να μεταφερθεί ο αθλητής σε άλλη χώρα, όπου θα μπορεί να παραμείνει ζωντανός με τα μηχανήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υγεία του αθλητή μας ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗ Ανδρέα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Σήμερα 11/6/2013 και ώρα 14.00 το ιατρικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η κατάσταση του αθλητή κρίνεται ως μη αναστρέψιμη και σύμφωνα με την Πολωνική νομοθεσία θα προέβαιναν στην αποσύνδεση από τα μηχανήματα υποστήριξης.

Η Ομοσπονδία μας, η Πρεσβεία, το Προξενείο μας στην Βαρσοβία και το Υφυπουργείο αθλητισμού κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να στηρίξουν την απόφαση της οικογένειας και να μην αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα ο αθλητής μας.

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, πριν οι Πολωνοί ιατροί προβούν στην αποσύνδεση και ενώ ακόμη και οικείοι του πίστευαν ότι αυτοί θα το έκαναν πράξη, η Πρέσβειρα μας στην Βαρσοβία κ-α ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ , κατάφερε και έλαβε παράταση μίας ημέρας και ο αθλητής μας παραμένει στην εντατική διασωληνωμένος.

Αυτή την στιγμή γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ιατρός ο οποίος θα μπορέσει να ταξιδέψει μέχρι το νοσοκομείο της Πολωνίας που νοσηλεύεται ο αθλητής μας".