Και ο Lightning Μπολτ χάνει…

"Ταρακούνησε" τον Γιουσέιν Μπολτ η ήττα του στο Diamond League της Ρώμης.

Ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν το έλεγε και το πίστευε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον Τζαμαϊκανό σούπερ σταρ και τα κατάφερε.

Δεν είναι μόνο ότι ξεκίνησε καλύτερα από τον Μπολτ. Άλλωστε, η εκκίνηση είναι το δυνατό του σημείο και παράλληλα, το μικρό ψεγάδι του εν ενεργεία Χρυσού Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Είναι ότι ο Μπολτ ήταν "σφιγμένος", καθ' όλη τη διάρκεια της κούρσας, αλλά και πριν από αυτή, κάτι που δείχνει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας.

Σε μία αμφίρροπη κούρσα ο τζαμαϊκανός Μπολτ άρχισε να χάνει έδαφος μετά τα μισά της διαδρομής και παρά τις προσπάθειές του να καλύψει τη διαφορά, δεν ήταν σε θέση να κάνει πολλά πράγματα. Ο Τζάστιν Γκάτλιν κέρδισε τον μεγάλο αντίπαλο με χρόνο 9.94, έναντι 9.95 δευτερολέπτων.

Μετά το τέλος της κούρσας και μετά την ήττα του, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ δήλωσε: "Μετά από ένα καλό ξεκίνημα που έκανα, σκόνταψα μετά από πέντε βήματα και γενικά είχα κάποια προβλήματα στα πρώτα 50 μέτρα. Πρέπει να δουλέψω κι άλλο. Αλλωστε δεν μπορώ να κερδίζω σε κάθε αγώνα στην καριέρα μου. Είμαστε ακόμα νωρίς στη σεζόν. Εχω χρόνο και δεν ανησυχώ".

Αξίζει να θυμίσουμε ότι και τον περασμένο Ιούλιο ο Μπολτ είχε χάσει, από τον συμπατριώτη του, Γιόχαν Μπλέικ στα προκριματικά τράιαλς της Τζαμάικα για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.