Ρίο 2016: Ένα άλμα και… πέρασε στον τελικό η Στεφανίδη!

Η 26χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντών πέρασε με την πρώτη τα 4,60 και προκρίθηκε ξεκούραστα

Μόλις ένα άλμα χρειάστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλειστού στίβου στο αγώνισμα προσπέρασε τα χαμηλότερα ύψη και πήγε κατευθείαν στα 4,60 μέτρα, που ήταν και το όριο πρόκρισης. Τα πέρασε με την πρώτη και προκρίθηκε ξεκούραστα στον τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 2:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Εκτός από την Κατερίνα Στεφανίδη, τα 4,60 πέρασαν στον προκριματικό και οι: Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ), Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία), Χόλι Μπράντσο (Βρετανία), Λίζα Ρίτσιχ (Γερμανία), Ελίζα Μακάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία. Επίσης, στον τελικό πέρασαν με άλμα στα 4,55 και οι Κέλσι Άμπε (Καναδάς), Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία), Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία), Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) και Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία).

Αντίθετα, εκτός τελικού έμεινε με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,55 η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011, η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ, που πολλοί θεωρούσαν φαβορί για ένα μετάλλιο.