Ο 26χρονος αθλητής ελπίζει σε μια θέση στο βάθρο
Όταν ο Σιδέρης Τασιάδης πήρε ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 όλα ήταν πολύ διαφορετικά. Η πρώτη που τον συνεχάρη ήταν η σύντροφος του Κλαούντια Μπερ. Επαγγελματικά και προσωπικά τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά. Ωστόσο όπως συχνά συμβαίνει «όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει». Η Κλαούντια Μπερ αρρώστησε και πριν από έντεκα μήνες έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Σιδέρης Τασιάδης, γράφει η Deutche Welle, αντιμετώπισε τον θάνατο αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στον αθλητισμό. «Ο Σιδέρης θέλει οπωσδήποτε να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Κάτι που η Κλαούντια ονειρευόταν για αυτόν» όπως λέει ο Γερμανός Τόμας Κονιέτσκο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ.
Ο θάνατός της φίλης του δεν τον αποδιοργάνωσε, αντίθετα κατάφερε να χρησιμοποιήσει τον αθλητισμό ως διέξοδο, πιστεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Τρούμερ. Στην προπόνηση η παρουσία του ήταν πιο δυναμική από ποτε. Κατάφερε πολύ εύκολα να περάσει στους Ολυμπιακούς του Ρίο. «Παρά την δύσκολη περίοδο θα χαρώ τους αγώνες» δήλωσε πριν φύγει από την Γερμανία προσπαθώντας όμως παράλληλα να μετριάσει τις προσδοκίες.
«Μπορώ να φανταστώ ότι όλοι περιμένουν από εμένα ότι θα κερδίσω πολύ άνετα. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα» δηλώνει. Κυρίως βέβαια γιατί το ατομικό κανό είναι απρόβλεπτο. Μέσα σε δευτερόλεπτα μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση και να χαθεί το μετάλλιο.
Δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες στο συγκεκριμένο άθλημα. «Για τον λόγο αυτό δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για φαβορί. Το κανόε σλάλομ είναι ένα άθλημα που δεν μπορεί κανείς να σχεδιάσει πολλά» λέει ο Τόμας Κονιέτσκο.
Ο Σιδέρης Τασιάδης είναι πάντως σίγουρα αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και να κάνει περήφανη όχι μόνο την ομάδα του αλλά και όσους τον στηρίζουν στη Γερμανία και την Ελλάδα. Η καταγωγή του είναι από τα Κόμαρα της Ορεστιάδας και σίγουρα πολλοί θα περιμένουν και εκεί να τον δουν να ανεβαίνει και πάλι στο ολυμπιακό βάθρο.