Ήττα του Φέντερερ στην πρεμιέρα του τουρνουά Βραζιλίας

Ποδαρικό με το... αριστερό έκανε ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ στη Λατινική Αμερική.

Την πρώτη του ήττα στην περιοδεία του στο τουρνουά του Σάο Πάολο γνώρισε ο Ρότζερ Φέντερερ, με 2-1 στα σετ από τον Βραζιλιάνος Τόμας Μπελούτσι. Ο τυπικά γηπεδούχος Μπελούτσι πήρε το πρώτο σετ με 7-5, για να ισοφαρίσει στην συνέχεια ο Ελβετός με 6-3.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Μπελούτσι πήρε τη νίκη με 6-4. Την αναμέτρηση στο Σάο Πάουλο παρακολούθησαν δώδεκα χιλιάδες θεατές. Επόμενος αντίπαλος του Ελβετού θα είναι ο Τζο Βίλφριντ Τσονγκά την Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο στο Σάο Πάολο ήταν κατάμεστο από θεατές. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελβετός δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μου πήρε αρκετό χρόνο, αλλά τελικά κατάφερα να έρθω στη Βραζιλία. Όλοι είναι πολύ καλοί μαζί μου. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον κόσμο που με ακολούθησε ως εδώ για τη στήριξή του".

Από την πλευρά του, ο νικητής Μπελούτσι υπογράμμισε: "Είναι πάντα ωραίο να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Ένιωσα ξεχωριστά, που έπαιξα εδώ με τον Ρότζερ. Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών και είναι ευχαρίστηση να μοιράζεσαι το κορτ μαζί του".