Στη λίστα με τους καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο ο Γιαννιώτης

Μία ακόμα διάκριση ήρθε για τον Σπύρο Γιαννώτη. Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης βρίσκεται στην πρώτη θέση – μέχρι στιγμής- της ψηφοφορίας για τον κορυφαίο αθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας για το 2012. Επίσης, ο Γιαννιώτης αναδείχθηκε τρίτος στην αντίστοιχη ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN).

Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν τέταρτος Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο στα 10 χιλιόμετρα, νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ίδια απόσταση, ενώ σημείωσε 3 πρωτιές σε 8 αγώνες φέτος.

Μαζί με τον Γιαννιώτη, υποψήφιοι είναι ο Αυστραλός Τρεντ Γκρίμσλεϊ (πρώτευσε στη βαθμολογία των Γκραν Πρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας), ο Γερμανός Τόμας Λουρζ (ασημένιος ολυμπιονίκης και χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στο Ομαδικό), ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελουλί (χρυσός ολυμπιονίκης στο Λονδίνο) και ο Καναδός Ρίτσαρντ Βάινμπεργκερ (χάλκινος ολυμπιονίκης στο Λονδίνο).

Η σχετική ψηφοφορία, στην οποία μετέχουν εθνικές ομοσπονδίες, προπονητές, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου και αφού προηγουμένως διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας στην Κωνσταντινούπολη (12-16 Δεκεμβρίου).