Ευρωπαϊκοί Αγώνες-Μπακού 2015: Άγγιξε το μετάλλιο η Ψάρα στην τοξοβολία

Συγκλονιστική εμφάνιση της Ευαγγελίας Ψάρα, που άγγιξε το μετάλλιο, αλλά τελικά έμεινε στην 4η θέση στην τοξοβολία. Σε μια μέρα, που είχε το πιο δυνατό άνεμο εδώ στο Μπακού η 41χρονη πρωταθλήτριά μας, έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της, φτάνοντας από τις 64 κυρίες που έλαβαν μέρος σε αυτούς τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην κορυφαία τετράδα! 

Σε ένα συγκλονιστικό αγώνα που χρειάστηκε και... παράταση, η ελληνίδα τοξοβόλος επικράτησε της Ουκρανής Αναστασίας Πάβλοβα με 6-5 και μπήκε στα προημιτελικά. Έχοντας πάρει φόρα «καθάρισε» με 6-0 τη Γιασμίν Αναγκόζ, αλλά στα ημιτελικά «λύγισε» κόντρα στη Γερμανίδα Καρίνα Βίντερ. Την οποία αρχικά ισοφάρισε σε 2-2, αλλά στη συνέχεια έχασε με 6-2. 

Στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου έδωσε μεγάλη μάχη με την Ισπανίδα Αλίσια Μαρίν. Ηταν ισόπαλη με 3-3 μετά τα τρία πρώτα σετ βολών (0-2, 2-0, 1-1) αλλά ηττήθηκε στο 4ο σετ με 2-0. Προσπάθησε να ισοφαρίσει στο τελευταίο σετ, ώστε να πάει στην παράταση, αλλά η Ισπανίδα το κράτησε ισόπαλο (1-1) και πήρε τη νίκη (6-4) και μαζί το χάλκινο μετάλλιο.

«Η προσπάθεια της Ευαγγελίας Ψάρα ήταν εξαιρετική και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη μέρα λόγω έντονου αέρα. Μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια αυτή η σημαντική επιτυχία» τόνισε ο Αλέξανδρος Νασούλας, προπονητής και σύζυγος της πρωταθλήτριάς μας.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ 

Στην τελευταία βολή των... πέναλτι αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του σκιτ στη σκοποβολή, ο Νίκος Μαυρομμάτης. Ο πρωταθλητής μας ισοβάθμησε αρχικά στην έκτη θέση με τον Φινλανδό Στέφαν Νίλσον, αφού και οι δύο είχαν 122/125 βολές μετά την ολοκλήρωση και των άλλων δύο σετ των 25 βολών (τα τρία πρώτα σετ οι σκοπευτές τα είχαν ρίξει το Σάββατο). 

Με δεδομένο ότι στον ημιτελικό περνούσαν μόνο οι έξι πρώτοι και είχαν ξεκαθαρίσει οι πέντε θέσεις, οι δύο αθλητές πήγαν σε ένα μπαράζ, που θύμιζε πέναλτι, καθώς θα έριχναν με το όπλο τους από οκτώ βολές και θα μέτραγε το καλύτερο ρεκόρ.

Ο Μαυρομμάτης ξεκίνησε με 3/3 και προηγήθηκε με 3-2 καθώς ο Φινλανδός είχε αστοχήσει στη δεύτερη βολή του. Όμως από εκείνο το σημείο δεν ξανάχασε βολή και τερμάτισε το μπαράζ με 7/8.Αντίθετα ο Έλληνας πρωταθλητής αστόχησε στην 4η και αργότερα στην 8η και τελευταία βολή του και αυτό του στοίχισε τον αποκλεισμό του, αφού έμεινε στα 6/8 και τελικά στην 7η θέση του προκριματικού.

Αρκετά πιο κάτω (17ος) έμεινε ο Ευθύμιος Μίτας, που είχε ρεκόρ 119/125 βολές συνολικά και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στα ημιτελικά.

 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ 

Γλύτωσε τα χειρότερα ο Χαράλαμπος Καστραντάς, στην ποδηλασία δρόμου. Ο Έλληνας ποδηλάτης σε μια διαδρομή μέσα στην παλαιά πόλη του Μπακού, βρέθηκε στο έδαφος μετά από χτύπημα (άθελα του) άλλου ποδηλάτη και χτύπησε στην κλείδα. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιωάννης Ταμουρίδης τερμάτισε 36ος (με χρόνο 5ωρ.33’43’’) μεταξύ των 125 αθλητών, ενώ ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης δεν τερμάτισε, όπως και άλλοι 62 ποδηλάτες σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο αγώνα.