Μάικλ Φελπς: Μπαίνω για αποτοξίνωση

Ο  πολύ-ολυμπιονίκης και θρύλος της πισίνας, ο αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς, ανακοίνωσε στο Twitter ότι - μετά τη πρόσφατη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ - αποφάσισε να αποσυρθεί για λίγο από τις πισίνες ώστε να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, για "θα μάθει να καταλαβαίνει καλύτερα τον εαυτό του".

Ωστόσο δεν είναι μόνο το αλκοόλ το πρόβλημα του 29χρονου ολυμπιονίκης. Σύμφωνα με το δίκτυο TMZ, πριν από τη σύλληψή του ο Φελπς είχε λάβει μέρος σε έναν «οκτάωρο μαραθώνιο τζόγου». 

"Οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για μένα. Ξέρω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μπλέκομαι με τη δικαιοσύνη και είμαι πολύ απογοητευμένος με τον εαυτό μου" αναφέρει στα μηνύματα του ο Φελπς.  

 

Ο Φελπς, κάτοχος 22 ολυμπιακών, εκ των οποίων τα 18 χρυσά, συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από την τροχαία στη Βαλτιμόρη ενώ οδηγούσε με ταχύτητα 84 μιλίων/ω (σχεδόν το διπλό από το νόμιμο όριο) και, ύστερα από αλκοτέστ,  αποδείχθηκε ότι το αλκοόλ στο αίμα του ήταν το διπλάσιο από το επιτρεπτό.