Στα ημιτελικά του τουρνουά του Λονδίνου ο Φέντερερ

Με νίκη 2-0 στα σετ ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο.

Ο αντίπαλός του, Νταβίντ Φερέρ αποδείχθηκε μαχητής, όμως ο Ελβετός βρήκε τελικά τις λύσεις για να πάρει το εισιτήριο για την τετράδα.

Στην Ο2 Arena έγινε μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο κορυφαίους τενίστες, με τελικό νικητή τον Φέντερερ, ο οποίος έφτασε στο αποτέλεσμα, αν και δεν έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του.

Τεράστια τα αποθέματα του Φερέρ, ο οποίος είχε ψυχολογία από το την κατάκτηση του Master στο Παρίσι. Αυτή τη φορά όμως ο Ισπανός δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, παρότι διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους. Στο τέλος της ημέρας, γνώρισε την πρώτη ήττα του στο θεσμό με 6-4, 7-6.

Ο Φέντερερ μπήκε δυναμικά προηγούμενος με 3-0 για να πάρει άμεση απάντηση από τον Ισπανό αντίπαλό του, ο οποίος έφερε ξανά την αναμέτρηση στα ίσια (3-3).
Ο Ελβετός ήταν ψύχραιμος στους κρίσιμους πόντους και παρά τα αβίαστα λάθη ανέκτησε το προβάδισμα με 5-4 και έκλεισε το σετ, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ.

Στο τάι-μπρέικ του δεύτερου σετ -οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους ως το 6-6- μέτρησε η αποφασιστικότητα του Ελβετού, ο οποίος έκλεισε με καθαρή νίκη μια θέση στην τελική τετράδα του τουρνουά.