Vermio Mountain Running, ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο όρος Βέρμιο

Το Vermio Mountain Running αποτελεί τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος που πραγματοποιείται πάνω από την πόλη της Νάουσας. Στις 21 και 22 Νοεμβρίου, λοιπόν, οι λάτρεις της φύσης και του αθλητισμού δίνουν ραντεβού στην καταπράσινη φύση του Βερμίου για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Σημείο αφετηρίας και τερματισμού του ημερήσιου αγώνα στις 22 Νοεμβρίου αποτελεί ο ορεινός οικισμός Άγιος Παύλος (γνωστός στους ντόπιους και ως Κουτσούφλιανη) στα 1300 μ. Πρόκειται για μια συναρπαστική διαδρομή 16 χλμ. που θα καταπλήξει αρχάριους και απαιτητικούς αθλητές, μέσα από μονοπάτια που διασχίζουν όλον τον ορεινό όγκο ανάμεσα στον οικισμό και το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν κάτω από την υψηλότερη κορυφή του όρους Βερμίου «Χαμίτη» (2067 μ.), να θαυμάσουν πηγές, ποταμάκια και ξέφωτα σε μια κατάφυτη διαδρομή και να απολαύσουν το πανέμορφο φυσικό τοπίο που είναι γεμάτο με οξιές, σφένδαμους, έλατα και πεύκα. Μια διαδρομή με συνεχείς εναλλαγές κλίσης που δίνει τη δυνατότητα σε δρομείς όλων των επιπέδων να έχουν ένα σταθερό συνεχόμενο ρυθμό, διασχίζοντας τμήμα της βουνοκορφής με μαλακά χωμάτινα μονοπάτια αλλά και τεχνικά πετρώδη μονοπάτια σε σημεία. Κατά τη διάρκειά της θα λειτουργούν και τέσσερις σταθμοί τροφοδοσίας.

Tο Σάββατο στις 21 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο νυχτερινός κάθετος αγώνας στην έκταση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια, που αποτελεί πρωτοπορία στον χώρο του ορεινού τρεξίματος πανελληνίως καθώς είναι ο πρώτος του είδους του. Δρομείς καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 3 χλμ. Πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα μικρής διάρκειας που περνά μέσα από πίστες και μονοπάτια του χιονοδρομικού κέντρου. Η διαδρομή αποτελείται από μαλακό χωμάτινο έδαφος με πετρώδη σημεία. Μια μαγευτική εμπειρία που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Οι φακοί κεφαλής των αθλητών θα τους βοηθήσουν ώστε να διανύσουν μια ανηφορική διαδρομή από το γήπεδο έως το σαλέ της κορυφής του χιονοδρομικού κέντρου.

Η θέα του φωτισμένου κάμπου αλλά και τα διακριτικά σήματα της διαδρομής που αντανακλούν τα φώτα των αθλητών θα εντυπωσιάσουν σίγουρα και τον πιο απαιτητικό! Στον τερματισμό οι αθλητές θα μπορούν να απολαύσουν ζεστό ρόφημα και σνακ και να παραλάβουν το drop bag τους. Μετά το πέρας του αγώνα, η κατάβαση των αθλητών θα γίνει με τον εναέριο αναβατήρα του χιονοδρομικού κέντρου.
Στόχος της διοργάνωσης δεν είναι άλλος από το να αποτελέσει εφαλτήριο για την τουριστική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας, καθώς, επίσης, και να επεκτείνει την τουριστική περίοδο πέραν της χειμερινής περιόδου.

Σημειώστε ότι το όρος Βέρμιο καταλαμβάνει τμήματα από τρείς νομούς και η ψηλότερη κορυφή υψώνεται στα 2.067 μ. στην περιοχή της Νάουσας. Αποτελεί ήδη σημαντικό πόλο έλξης για όλη την Ελλάδα, καθώς υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια όπου τους χειμερινούς μήνες προσελκύει χιλιάδες χιονοδρόμους, λάτρεις της φύσης και τουρίστες για να απολαύσουν την περιοχή με την έντονη τοπική κουλτούρα συνοδεία ντόπιων κρασιών και τυριών.

Info
21 & 22 Νοεμβρίου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6982 413219, 6973 314660
[email protected]
http://vermiomtr.gr