Το ΕΣΡ τράβηξε το καλώδιο για το MEGA

Το ΕΣΡ τράβηξε το καλώδιο για το MEGA

Απέρριψε την αίτηση να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό

Θέμα χρόνου είναι πλέον το «μαύρο» στο MEGA αφού το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει το Δ.Σ. της Τηλέτυπος να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

«Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA CHANNEL λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ. Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων». Με αυτή την απόφαση το Συμβούλιο τερματίζει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, καθώς αναγνωρίζει ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017.

Σύμφωνα πάντως με όσα είχε ανακοινώσει η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενημερώνοντας και το ΕΣΡ, εξετάζει την άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του ν. 4339/2015 και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

Όπως ορίζει η διαδικασία, η απόφαση θα πρέπει να αναρτηθεί στον ιστότοπο «Διαύγεια», το ΕΣΡ θα κοινοποιήσει την απόφασή του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στην Digea, η οποία θα πρέπει να διακόψει τη μετάδοση του σήματος του MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΡ, οι ενέργειες αυτές δρομολογούνται άμεσα.

Εάν οι μέτοχοι του MEGA καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΕΣΡ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτό θα μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να καθυστερήσει «το μαύρο» μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ.