Πώς μπορείτε να γίνετε αστροναύτης της NASA και πόσο θα παίρνετε

Πώς μπορείτε να γίνετε αστροναύτης της NASA και πόσο θα παίρνετε

Αν τα καταφέρετε, θα ενταχθείτε στο προσωπικό της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος ως δημόσιος υπάλληλος (!) και θα πληρώνεστε με βάση το σχετικό κλιμάκιο

Αν έχετε αμερικανική υπηκοότητα,  είστε πτυχιούχος πανεπιστημίου και μάλιστα με πτυχίο θετικής επιστήμης και έχετε τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στους αιθέρες (ή 1.000 συμπληρωμένες ώρες πτήσης), μπορείτε να κάνετε αίτηση πρόσληψης στην NASA.

Αν είστε τόσο τυχερός ώστε να σας επιλέξουν (σύμφωνα με υπολογισμούς είναι 74 φορές πιο εύκολο να γίνεις δεκτός στο Χάρβαρντ. Για το 2017, ας πούμε, η NASA επέλεξε μόλις 12 από τις… 18.300 αιτήσεις!) τότε θα περάσετε από απίστευτα τεστ και ελέγχους ικανότητας.

Όταν γίνουν όλα αυτά με επιτυχία,τότε θα ενταχθείτε στο προσωπικό της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος ως δημόσιος υπάλληλος (!) και θα πληρώνεστε με βάση το σχετικό κλιμάκιο

Σύμφωνα με τα ποσά που κλείδωσαν για το 2018, ο μέσος ετήσιος μισθός σας θα είναι κάπου μεταξύ 63.600-98.317 δολάρια τον χρόνο, από 51.600-79.800 ευρώ δηλαδή, αναλόγως αν θα ενταχθείτε στο κατώτερο κλιμάκιο GS-12 ή το ανώτερο GS-13.