Και το φυστικοβούτυρο στην λίστα της ΕΕ με τους αντι-δασμούς

Και το φυστικοβούτυρο στην λίστα της ΕΕ με τους αντι-δασμούς

Στο στόχαστρο από υφάσματα και καλλυντικά, μέχρι καπνός, ουίσκι, σκάφη και τράπουλες!

Νέα είδη που περιλάμβανονται στην λίστα με τα αμερικανικά προϊόντα που η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει υψηλούς δασμούς, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιμείνει στην επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο, ανακοινώνονται καθημερινά.

Έτσι, εκτός από το ουίσκι μπέρμπον, τα τζιν υφάσματα και τις μηχανές Harley Davidson, στην λίστα της Κομισιόν περιλαμβάνονται πολλές δεκάδες βιομηχανικά και αγροτικά προϊόντα, από ρούχα και καπνό μέχρι ελάσματα από χάλυβα αλλά και χαλυβδοσωλήνες.

Με δασμούς σε αμερικανικά τζιν, ουίσκι, καλλυντικά αντεπιτίθεται η ΕΕ

Στα αγροτικά και διατροφικά προϊόντα περιλαμβάνονται ορισμένες ποικιλίες φασολιών, ρύζι, καλαμπόκι, μύρτιλλα, χυμός πορτοκαλιού, φιστικοβούτυρο, πολλά είδη μπέρμπον και ουίσκι, τσιγάρα, πούρα, καπνός για στριφτά τσιγάρα ή για πίπες.

Στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης υφάσματα όπως τα παντελόνια (όχι μόνο τα τζιν), σορτσάκια, βαμβακερά είδη και δερμάτινα παπούτσια.

Με δασμούς απειλούνται εξάλλου πολλά προϊόντα ομορφιάς, είδη μακιγιάζ όπως κραγιόν και κρέμες προσώπου και σώματος.

Όπως έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δασμοί μπορεί να επιβληθούν εκτός από τις μοτοσικλέτες, και σε οχήματα μεταφοράς, σε μηχανοκίνητα σκάφη, σε ιστιοπλοϊκά και σε κανό.

Η λίστα κλείνει με διάφορα άλλα είδη, όπως αιθέρια έλαια, μπαταρίες, ακόμη και τράπουλες.