Κινηματογράφος στη Θεσσαλονίκη προβάλλει ζωντανά τα Όσκαρ

Κινηματογράφος στη Θεσσαλονίκη προβάλλει ζωντανά τα Όσκαρ

Τα χρυσά αγαλματίδια στη μεγάλη οθόνη...

Μπορεί το επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-11 Μαρτίου) να επιλέγει και να προβάλλει ταινίες με πυξίδα το διάσημο βιβλίο του Ζορζ Περέκ, "Ζωή, οδηγίες χρήσεως" (πρωτότυπος τίτλος: "La Vie mode d' emploi"), αλλά ο κινηματογράφος είχε πάντα τη λάμψη του, και τα Oscar μεγαλύτερη...

Επετειακή -90η- είναι και η βραδιά απονομής των βραβείων 'Οσκαρ της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Μαρτίου -εν μέσω του 20ού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ- και το Ολύμπιον "φοράει" κι αυτό κόκκινο χαλί και περιμένει τους "διεθνείς" και... ξενύχτες σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά το πάρτι από το βράδυ (23.00) της Κυριακής 4 Μαρτίου. Το κόκκινο χαλί θα εχει στρωθεί, το DJ set επίσης και το "παραδοσιακό pre-show και red carpet live" θα προβάλλεται ήδη στην οθόνη του “Ολύμπιον”. Η τελετή έναρξης θα ακολουθήσεις στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Για τους ...κινηματογραφικά "ανενημέρωτους" μάλιστα, το Φεστιβάλ διοργανώνει "ενημερωτική Οσκαρική κινηματογραφική ημερίδα" ή "οσκαρικό σινε-μαραθώνιο" την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 (μια μέρα πριν την έναρξη του φεστιβαλ ντοκιμαντέρ) στις αίθουσες "Ολύμπιον" και "Παύλος Ζάννας". Θα προβληθούν (με κοινό εισιτήριο 7,5 ευρώ) επτά συνολικά από τις ταινίες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο και έχουν ήδη προβληθεί στις διοργανώσεις του φεστιβάλ.

Στο κινηματογράφο "Ολύμπιον" θα προβληθούν οι ταινίες: "Εγώ, η Τόνια" (16:00), "The Florida Project" (18:30), "Η ψυχή και το σώμα" (20:30) και "Τhe Disaster Artist" (22:30) και στην αίθουσα "Παύλος Ζάννας": "Χωρίς αγάπη" (17:30), "Μια φανταστική γυναίκα" (20:00) και "Αόρατη Κλωστή" (22:00).