Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Κοτζιά – Ξεπερνά τα όρια, ανεύθυνη η στάση του

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Κοτζιά – Ξεπερνά τα όρια, ανεύθυνη η στάση του

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υιοθέτησε μια προσέγγιση που δεν είναι ειρηνική»

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, εξέφρασε ανησυχία νωρίς πρωί του Σάββατο με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά  όπου προειδοποίησε την τουρκική πλευρά για «μη ειρηνική απάντηση» την επόμενη φορά που θα προκληθεί η Ελλάδα.

Σε απάντηση ο Ακσόι ανέφερε ότι η δήλωση του Έλληνα υπουργού σε τηλεοπτικό κανάλι την Παρασκευή, ήταν «ανησυχητική».

Ο Aksoy υπενθύμισε την τηλεφωνική συνομιλία της Τρίτης μεταξύ των πρωθυπουργών και των δύο πλευρών και είπε ότι η Τουρκία περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσει την ένταση στο Αιγαίο.

Παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, η συζήτηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και εστιάστηκε στη λύση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου, πρόσθεσε.

«Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε και πάλι ότι η χώρα μας υποστηρίζει την αποκλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο», ανέφερε προσθέτοντας:

«Όμως, δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υιοθέτησε μια προσέγγιση που δεν είναι ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση»,  επισημαίνει ο Ακσούμ σύμφωνα με το Anadolu.

Κάλεσε επίσης τον Έλληνα υπουργό να είναι συνετός, σύμφωνα με τις κοινές επιθυμίες των Τούρκων και των Ελλήνων Πρωθυπουργών κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης.