Καθαρά Δευτέρα με ιταλική φινέτσα στο Ramino στη Γλυφάδα

Καθαρά Δευτέρα με ιταλική φινέτσα στο Ramino στη Γλυφάδα

Πρωταγωνιστές του ειδικού μενού τα θαλασσινά και οι ιδιαίτερες γεύσεις

Ζήστε μια αλλιώτικη Καθαρά Δευτέρα στην καρδιά της Γλυφάδας απολαμβάνοντας φίνες ιταλικές γεύσεις στο Ramino Resto, επί της πολυσύχναστης Αγγέλου Μεταξά. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά εστιατόρια στη δημοφιλή περιοχή των νοτίων προαστίων, μέλος της οικογένειας των εστιατορίων του Ομίλου Καστελόριζο.

Το Ramino είναι cozy, χάλκινο και παρεΐστικο, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του ονόματός του –Ramino στα ιταλικά σημαίνει μικρό χάλκινο μαγειρικό σκεύος, ενώ πρόκειται και για το γνωστό ράμι, παιχνίδι τράπουλας για παρέα. Ο χώρος του εκπέμπει ζεστασιά με βασικά χαρακτηριστικά τις αποχρώσεις της σκουριάς και των καφεκόκκινων τούβλων καθώς και τις αντανακλάσεις του φυσικού χαλκού, να αποπνέουν ταυτόχρονα νεοϋορκέζικο και βιεννέζικο αέρα.

Η φιλοσοφία του μενού είναι βασισμένη αποκλειστικά σε ιταλικές, παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες, συνταγές, οι οποίες παρασκευάζονται από αυθεντικά, ιταλικά προϊόντα με σκοπό να σας ταξιδέψουν στα γαστριμαργικά μονοπάτια της γείτονος χώρας με τον πιο γευστικό, ποιοτικό και απολαυστικό τρόπο.

Για την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο, ο σεφ έχει εμπνευστεί ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού με τα θαλασσινά να πρωταγωνιστούν σε πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική γαστρονομία αλλά προσαρμοσμένα στις παραδόσεις της ημέρας!

Οι προτάσεις του chef:

Frito Misto

Καλαμάρι / Γαρίδα / Γαύρος / Καρότα / Μελιτζάνες

Χταπόδι Μπρεζέ

Σιταρότο / Πορτοκάλι

Μύδια Αχνιστά

Σκόρδο / Pinot Grigio / Μυρωδικά

Insalata di Fagioli

Ποικιλία φασολιών / Μυρωδικά / Vinaigrette λευκού βαλσάμικου

Μπρουσκέτα Χταπόδι

Φιστίκι / Χταπόδι / Τοματίνια confit

Γαρίδες

Ζεστή vinaigrette / Passion fruit

Πληροφορίες

Λεωφ. Δημάρχου Α. Μεταξά 38, Γλυφάδα

Τηλ. 210 8944430

www.raminoresto.gr

Fb page: Ramino Resto