Παπαδημούλης: Συκοφαντικά τα περί λιμανιών και Σκοπίων

Παπαδημούλης: Συκοφαντικά τα περί λιμανιών και Σκοπίων

Ξεκαθαρίζει ότι έκανε λόγο για διακίνηση μέσω αυτών προϊόντων όλων των βαλκανικών χωρών

Απάντησή για το «ψευδές και συκοφαντικό» όπως το χαρακτήρισε δημοσίευμα, το οποίο τον εμφάνισε να προτείνει να... μοιραστεί η Ελλάδα με την ΠΓΔΜ τα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδούπολης, έδωσε με ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην ανακοίνωση στην οποία παραθέτει την απομαγνητοφώνηση των όσων είπε στη συνέντευξη του στο ρ/σ Παραπολιτικά και ερωτηθείς σχετικά με την επίλυση του ζητήματος με την ΠΓΔΜ και στο «τι θα ευνοήσει την Ελλάδα;» ο κ. Παπαδημούλης απάντησε χαρακτηριστικά, ότι «τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης είναι δικά μας λιμάνια, ελληνικά, αλλά μπορούν να γίνουν λιμάνια μέσα από τα οποία θα διακινούνται προϊόντα όλων των βαλκανικών χωρών».

Είπε ακόμη, ότι «η Εγνατία είναι ένας ελληνικός δρόμος, αλλά μπορεί να γίνει δρόμος, μέσα από τον οποίο να διακινούνται προϊόντα όλων των βαλκανικών οικονομιών. Ο ΤΑΡ είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος θα περάσει κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα. Από μία αναπτυσσομένη συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών κρατών στα θέματα της οικονομίας -και όχι μόνο- και από έναν προσανατολισμό αυτών των κρατών μέσα στα επόμενα χρόνια ή λίγες δεκαετίες για την ένταξή τους στην ΕΕ, θα κερδίσουν όλοι και θα κερδίσει περισσότερο η Ελλάδα».