Πραγματογνώμονας οικονομολόγος για τη «μαύρη τρύπα» στη Μεγάλη Στοά

Πραγματογνώμονας οικονομολόγος για τη «μαύρη τρύπα» στη Μεγάλη Στοά

Ανέλαβε το δύσκολο έργο να ερευνήσει τα οικονομικά των Τεκτόνων

 Το ποσό της  «μαύρης τρύπας» που φέρεται να υπάρχει στα ταμεία της Μεγάλη   Στοάς της Ελλάδος αλλά και στα άλλα τεκτονικά ιδρύματα καλείται να προσδιορίσει ο πραγματογνώμονας οικονομολόγος ο οποίος ορίστηκε από τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για το θέμα.

Η υπόθεση μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών όταν μέλος της Τεκτονικής Στοάς μίλησε  για παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών. Η Οικονομική Αστυνομία που διενήργησε τον έλεγχο διαπίστωσε διαρροές δύο εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών 2006-2015. Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι η Στοά δεν κατέβαλε ΦΠΑ και ότι δεν είχε εκδώσει ούτε καν ΑΦΜ.

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με τη μασονική μεγάλη Στοά της Ελλάδος

Ο ειδικός μέσα σε ένα μήνα καλείται να ερευνήσει τα  οικονομικά στοιχεία της Μεγάλης  Στοάς της Ελλάδος και της Τεκτονικής Αδελφότητας από το 2008 έως σήμερα και  του Τεκτονικού Ιδρύματος από το 2006 έως σήμερα.

Αμέσως μετά την έρευνα του ο πραγματογνώμονας θα συντάξει σχετική έκθεση στην οποία θα καταγράφει τα αποτελέσματα της έρευνας του για το ερευνώμενο έλλειμα. Ο πραγματογνώμονας θα βάλει στο μικροσκόπιο του, μεταξύ των άλλων, τα  βιβλία εσόδων και εξόδων ενώ καλείται να διαπιστώσει ποιοι  ήταν αρμόδιοι για τις αναλήψεις αλλά και τις εισπράξεις των χρημάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ: Μέσα στην μασονική στοά της Αθήνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  πραγματογνώμονας θα διενεργήσει οικονομικό έλεγχο από το 2005 έως σήμερα και στο «Μεγάλο Στρατόπεδο των Ιπποτών της Ελλάδος και της Κύπρου».