Κατεβάζουν τις πινακίδες σε αεροδρόμιο και εθνική οδό τα Σκόπια

Κατεβάζουν τις πινακίδες σε αεροδρόμιο και εθνική οδό τα Σκόπια

Στους δρόμους τα συνεργεία του κρατικού ταμείου Οδοποιΐας μετά την έκδοση του ΦΕΚ

Τα κρατικά συνεργεία στα Σκόπια βρίσκονται ήδη στους δρόμους της πόλης για να τοποθετήσουν τις πινακίδες με τα νέα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου. Η απόφαση της κυβέρνησης Ζάεφ, για την αλλαγή των ονομάτων, πήρε το δρόμο της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της χώρας και τα έργα προχωρούν.

Η διαδικασία για τη μετονομασία του διεθνούς αυτοκινητόδρομου της χώρας σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία» και του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» αποφασίστηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Το έργο της μετονομασίας έχει αναλάβει το κρατικό Ταμείο Οδοποιΐας της ΠΓΔΜ.

Σε ό,τι αφορά τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων, εκπρόσωποι της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα των Σκοπίων, δήλωσαν πρόσφατα ότι αυτό είναι πολιτικό ζήτημα και ότι θα σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ, στη χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε τη μετονομασία του αεροδρομίου από «Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «Eθνική Oδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «Eθνική Oδός Φιλία».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η παρούσα κυβέρνηση ανάγκασε «με μια δυναμική πρωτοβουλία, τους γείτονές μας της πΓΔΜ, να εξαγγείλουν ότι θα αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου τους -από "Μέγας Αλέξανδρος" σε "Κίρο Γκλιγκόροφ"- και οι λεωφόροι που επίσης ονομάζονταν "Μ. Αλέξανδρος" θα μετονομαστούν σε λεωφόρους Φιλίας».