Ο Αμβρόσιος έφτιαξε τεράστιο σταυρό σε πλαγιά έξω από το Αίγιο

Ο Αμβρόσιος έφτιαξε τεράστιο σταυρό σε πλαγιά έξω από το Αίγιο

Έχει ύψος 18 μέτρων και κόστισε 37.000 ευρώ, ενώ το βράδυ φωταγωγείται και φαίνεται από μακρυά

Μετά τη δημόσια αντιπαράθεσή του για τη «σημαία διαμαρτυρίας» που σήκωσε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει έτοιμη πλέον ακόμα μια κίνηση που θα κάνει αίσθηση ανά το πανελλήνιο και είναι βαθύτατα συμβολική κατ' αυτόν.

Χωρίς να δοθεί κάποια δημοσιότητα, πλην της προ μηνών αρχικής του εξαγγελίας της επιθυμίας του, μόλις προχθές η μητρόπολη κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή ενός Σταυρού πολλών μέτρων, σε βουνοπλαγιά λίγο έξω από το Αίγιο. Η δοκιμαστική φωταγώγησή του καταγράφηκε από το pelop.gr και δείχνει, το πως αυτό το δημιούργημα θα φαίνεται από πολύ μακριά, «σκεπάζοντας» την πόλη, υπό τη μορφή προστασίας της.

Ο Σταυρός έχει ύψος 18 μέτρων, πάνω από το χωριό Σελινούντα, σε χώρο 300τ.μ που δώρισε ο ιδιοκτήτης του Ανδρέας Αγγελόπουλος και ανέλαβε να φέρει εις πέρας, με κόστος περί τις 37.000 ευρώ, ο πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Χατζησοφιανός. Η κατασκευή είναι σιδερένια και το βράδυ θα φωτίζεται για να είναι ορατός ο σταυρός απ' όλο σχεδόν το Αίγιο.

Ο ιεράρχης, δήλωσε στο τοπικό μέσο για τον εν λόγω σταυρό: «Το 'χα χρέος μέσα μου. Είναι θεϊκό το σημάδι από την περίοδο του σεισμού. Αυτός μας έσωσε. Αφού πέρασε ο πυρετός του Εγκέλαδου, βρήκα τη γη, το σχεδίασα. Τρόμαξα με το ποσό, αλλά έπρεπε. Είπα εξαρχής, ας μη φάω, ας πουληθώ ο ίδιος, είναι επιθυμία του Θεού, γι' αυτό και χτύπησα παντού πόρτες».