Έκρυψαν ράβδους χρυσού στην τουαλέτα αεροπλάνου

Έκρυψαν ράβδους χρυσού στην τουαλέτα αεροπλάνου

Ο χρυσός τους έφερε κοντά με την...αστυνομία

Από τον υπέρλαμπρο χρυσό, στις χειροπέδες! Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι υπόπτων όταν επιχείρησαν να περάσουν λαθραία ράβδους χρυσού στην Ιαπωνία για την αποφυγή φόρων. Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να κρύψουν τους πέντε ράβδους, ύψους περίπου 22,8 εκατομμυρίων γιεν (209.000 δολάρια) κάτω από ένα πάνελ, στο πίσω μέρος μιας τουαλέτας αεροπλάνου.

Το χρυσό μετέφερε ένας άντρας με πτήση της Japan Airlines στην Ταϊβάν με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Chubu στην Ιαπωνία. Ο άντρας δεν έδρασε μόνος του καθώς οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν τους συνεργούς του - ένα μέλος της ομάδας επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Chubu, όπου θα έπαιρνε τις χρυσές ράβδους και στη συνέχεια θα τις έβγαζε από το αεροπλάνο στο Τόκιο.

Σκοπός τους ήταν να αποφευχθεί το πέρασμα από το τελωνείο - δεδομένου ότι οι επιβάτες σε εσωτερικές πτήσεις δεν πρέπει να περάσουν από το τελωνείο - και ως εκ τούτου δε θα κατέβαλαν 1,82 εκατομμύρια γιεν (16.725 δολάρια) σε φόρους.

Ωστόσο, η ομάδα δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας το σχέδιο και οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν το χρυσό στην τουαλέτα πριν το αεροπλάνο απογειωθεί για το Τόκιο.

«Εγκέφαλος» της σπείρας θεωρείται ο Muhammed Rafieque Muhammed Rezane από τη Σρι Λάνκα που ζει στην Ιαπωνία.