Στις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου η άδεια για το συλλαλητήριο

Στις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου η άδεια για το συλλαλητήριο

Επιλέχθηκε ο διοργανωτής της κινητοποίησης, απορρίφθηκε το αίτημα του κ. Δημητρίου Μιχάκη

Η Συντονιστική Επιτροπή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου έλαβε τελικά την άδεια του δήμου Αθηναίων για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος για το Σκοπιανό.

Η μια αίτηση έχει υποβληθεί από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

Η δεύτερη από τη «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού - Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου».

«Το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, βάσει των στοιχείων που το συνόδευαν, κρίθηκε ως πιο αντιπροσωπευτικό των ενδιαφερομένων φορέων και οργανώσεων πολιτών, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Ως εκ τούτου, το αίτημα του κ. Δημητρίου Μιχάκη για τον ίδιο χώρο, την ίδια ημέρα και ώρα, καθώς και σχετικό αίτημα του κ. Γεωργίου Κόκκα, απορρίφθηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων.

Πρόσφατα, ο κ. Μιχάκης, είχε καταγγείλει δημοσίως ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του, προκειμένου να ακυρώσει το συλλαλητήριο ενώ παμμακεδονικές ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και χριστιανικά σωματεία που πρωτοστάτησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αποστασιοποιήθηκαα από το «συλλαλητήριο» που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως διοργανωτής ο ίδιος.