«Μπλέξανε» οι γραμμές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για το Σκοπιανό

«Μπλέξανε» οι γραμμές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για το Σκοπιανό

Στήριξη σε Μητσοτάκη από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, μετά τις δηλώσεις Ντολ για το ζήτημα της ονομασίας

Την πλήρη εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ με σημερινή ανάρτησή του στο στο Twitter, γραμμένη στα ελληνικά.

Συγκεκριμένα το tweet του Μάνφρεντ Βέμπερ αναφέρει τα εξής: «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».

Νωρίτερα σήμερα, ο Ζοζέφ Ντολ, ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χαιρέτισε το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ελπίζει σε «συγκεκριμένα» αποτελέσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε αποκλειστικά στο Euractiv ο Ντολ, ενστερνιζόμενος αντίθετη θέση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως γράφει το Euractiv.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εξάγει την κρίση της ΝΔ και στο ΕΛΚ

«Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να εξάγει την εσωτερική κρίση της ΝΔ για το ονοματολογικό, μέχρι και στο ΕΛΚ. Συγχαρητήρια», σχολιάζει σε σύντομη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.