Μπακογιάννη: Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Μπακογιάννη: Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας πάτησε στην εθνική γραμμή του 2008 για τα Σκόπια

«Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό, τι θέλει» είπε αναφερόμενη στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το θέμα των Σκοπίων η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «εγώ δεν θα πάω».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ τη χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια “Μακεδονία”’ και εμείς να τους λέμε “φούφουτους”». Ξεκαθάρισε ακόμα, ότι στη ΝΔ υπάρχει μια και ενιαία γραμμή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα στη ΝΔ δεν υπάρχουν δυο γραμμές και η γραμμή του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει αποδεκτή από όλους».

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις του 2008 είπε, ότι «η τότε κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα χαράξαμε κοινή εθνική γραμμή, πάνω στην όποια πάτησε σήμερα ο κ. Τσίπρας». Συμπλήρωσε δε, ότι «το πληρώσαμε και εγώ το πλήρωσα το Βουκουρέστι, αλλά θα το ξανάκανα, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις δεν δέχονται να τους λες ξερό “όχι”, αλλά θα το ξανάκανα και όλοι μας θα το ξανακάναμε». Σημείωσε δε ότι «εγώ διαπραγματεύτηκα κάτω από την ελληνική σημαία, ξέρω τι σημαίνει διαπραγμάτευση».

Ερωτηθείσα για τις αναφορές Ζάεφ, ότι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχτεί την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια», όπως επίσης είχαν δεχτεί άλλες ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν και διπλή χρήση, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε, ότι καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει συζητήσει θέμα διπλής ονομασίας στις διαπραγματεύσεις με τη Σκοπιανή κυβέρνηση.