«Η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για θέματα πολιτικής»
Για τη θέση του Ποταμιού, τόσο στο Σκοπιανό ζήτημα, όσο και σε αυτό για τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά την απεργία, τοποθετήθηκε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, αλλά όχι στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών. «Να πάμε στις προηγούμενες αποφάσεις και να δούμε αν θέλουν βελτιώσεις. Αντί για τη σοβαρή συζήτηση, έχουμε τον Τσίπρα να παίζει πεντόβολα με τον Καμμένο», τόνισε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης.
Ειδικά για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σχολίασε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Thema» πως ο Πάνος Καμμένος «είναι πολιτικός αλά καρτ που κοιτάζει την στενή πάρτη του και θυσιάζει τα εθνικά θέματα για το προσωπικό του κέρδος».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για θέματα πολιτικής. «Μαζεύονται ως σώμα και λένε η Εκκλησία δεν θέλει λύση» παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνοντας την παραβολή «μπορεί να αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο τι θα πει η εκκλησία;».
Για τη στάση που θα κρατήσει μετά τις εκλογές το Κίνημα Αλλαγής, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «το Ποτάμι λέει πέντε πράγματα, το ΠΑΣΟΚ λέει άλλα πέντε. Θα βρούμε τα πέντε σημαντικά και συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν τη χώρα για να προχωρήσουμε. Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνούμε σε όλα με τη ΝΔ, γιατί παραμένει ένα πολύ συντηρητικό κόμμα, όμως επείγει να λύσουμε προβλήματα. Το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί σε πέντε πράγματα και οι κινήσεις μετά τις εκλογές θα γίνουν επί τη βάσει αυτών των πραγμάτων».
«Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις»
Όσον αφορά τη θέση του Ποταμιού στην ψήφιση της διάταξης για τις απεργίες, ανέφερε ότι «πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, ώστε να μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι πλήρης η βελτίωση του Τσίπρα, αλλά κινείται και σε αυτό που στο παρελθόν έχουμε κινηθεί. Άρα δεν μπορούμε να πάμε στο "όχι" για το θέμα της απεργίας».
Εξήγησε ότι με τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πρακτικά απεργία μπορεί να αποφασίζει το 25% των μελών ενός πρωτοβάθμιου σωματείου» υπενθυμίζοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 επιχείρησαν να φέρουν έναν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απεργία θα γινόταν αν αποφάσιζε το 51% των εργαζομένων.
Όσον αφορά, πάντως, τις υπόλοιπες διατάξεις είπε ότι στα περισσότερα Το Ποτάμι θα πει «όχι».