Η σπόντα του Μουρίνιο στον Κλοπ για τα 85 εκατ. ευρώ στον Βαν Ντάικ

Η σπόντα του Μουρίνιο στον Κλοπ για τα 85 εκατ. ευρώ στον Βαν Ντάικ

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμήθηκε τα σχόλια του Γερμανού για τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά

Με τον δικό του τρόπο σχολίασε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο, την κίνηση της Λίβερπουλ να δαπανήσει 85 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Ολλανδό στόπερ της Σαουθάμπτον Βίρτζιλ Βαν Ντάικ, υπενθυμίζοντας στον τεχνικό των «Κόκκινων», Γίργκεν Κλοπ, ότι είχε επικρίνει τη Γιουνάιτεντ όταν πλήρωσε πάνω από 100 εκατ. ευρώ το 2016 για να αποκτήσει τον Πολ Πογκμπά.

«Αν ήμουν ένας από σας θα τον ρωτούσα για τα σχόλιά του περίπου πριν από ένα χρόνο», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μουρίνιο, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Ο Κλοπ είχε σχολιάσει για τη μεταγραφή του Πογκμπά ότι «θα το έκανε διαφορετικά» αν είχε τόσα χρήματα στη διάθεσή του.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αν νομίζουν πως ο παίκτης είναι ο κατάλληλος γι’ αυτούς και πραγματικά θέλουν τον παίκτη, πληρώνουν την τιμή του, αλλιώς δεν αποκτούν τον παίκτη, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η αγορά εκείνη την ώρα», τόνισε ο Μουρίνιο, προσθέτοντας: «Ο Βίρτζιλ Βαν Ντάικ είναι ο πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ήταν καλύτερος από τον Μαλντίνι, τον Μπέργκομι ή τον Φέρντιναντ; Δεν μπορείς να το πεις αυτό. Απλώς έτσι είναι η αγορά και είτε πληρώνεις, είτε δεν πληρώνεις».