Ερντογάν: Ο Άσαντ είναι τρομοκράτης, σκοτώνει τους πολίτες του

Ερντογάν: Ο Άσαντ είναι τρομοκράτης, σκοτώνει τους πολίτες του

Στην Ανατολική Γούτα περίπου 400.000 άνθρωποι ζουν πολιορκημένοι από τις κυβερνητικές δυνάμεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα τρομοκράτη τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και δήλωσε πως είναι αδύνατο να συνεχιστούν μαζί του οι συριακές ειρηνευτικές προσπάθειες.

«Ο Άσαντ είναι αναμφίβολα ένας τρομοκράτης που ασκεί κρατική τρομοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξή του με τον Τυνήσιο ομόλογό του Μπέτζι Καΐντ Εσεμπσί, στην Τύνιδα.

«Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε με τον Άσαντ. Πώς μπορούμε να αγκαλιάσουμε το μέλλον με έναν Σύρο πρόεδρο, ο οποίος έχει σκοτώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο από τους πολίτες του;», δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις την ώρα που έγινε γνωστό ότι στην Ανατολική Γούτα - ελεγχόμενος από τους αντάρτες θύλακας - περίπου 400.000 άνθρωποι ζουν πολιορκημένοι από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ζητήσει από τον Άσαντ να επιτρέψει την απομάκρυνση περίπου 500 τραυματιών που θα υποκύψουν εάν δεν τους παρασχεθούν επειγόντως ιατρικές φροντίδες.

Η Συριακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι - μαζί με ομάδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού - πήραν τη έγκριση και άρχισαν διακομιδές επειγόντων περιστατικών από την ανατολικής Γούτα στη Δαμασκό.

Οι δυνάμεις του Άσαντ εξαπολύουν επιδρομές από αέρος και με πυροβολικό στον θύλακα, ενώ οι αντάρτες βάλλουν με όλμους εναντίον της κοντινής Δαμασκού.