Τα πιο δημοφιλή τραπέζια του φημισμένου προορισμού σάς περιμένουν να τα τιμήσετε
Φιλόξενοι χώροι που ξεχειλίζουν από ζεστασιά και σπιτική ατμόσφαιρα, μοσχομυριστά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές που τιμούν την τοπική κουζίνα, μεστό κρασί και δυνατό τσίπουρο να ρέει άφθονο. Μόλις σας περιγράψαμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στις δέκα κορυφαίες ταβέρνες- εστιατόρια του Πηλίου.
Για όλους εσάς που έχετε επιλέξει να εξορμήσετε στο δημοφιλές Πήλιο αυτή την εορταστική περίοδο ετοιμάσαμε έναν πλήρη γαστρονομικό οδηγό για να γευματίσετε στα καλύτερα τραπέζια του αγαπημένου προορισμού.
Πορταριά
Κρίτσα
Το εστιατόριο Κρίτσα στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς αποτελεί σταθερή αξία για τους επισκέπτες του γραφικού χωριού και μια must γαστρονομική εμπειρία. Στο σπιτικό του περιβάλλον θα απολαύσετε εξαιρετικά μαγειρεμένα πιάτα τόσο της τοπικής κουζίνας όσο και της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που παρασκευάζονται με μεράκι και αγάπη με επιλεγμένες, ποιοτικές πρώτες ύλες και ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Δοκιμάστε κοκκινιστό πρόβειο κρέας με χωριάτικα ζυμαρικά, χόρτα τσιγαριστά με αυγά, πηλιορείτικο σπετζοφάι και χοιρινό πρασοσέλινο.
Πληροφορίες
Πορταριά, Πήλιο, τηλ. 24280 99121, www.hotel-kritsa.gr, fb page: Kritsa Gastronomy Hotel
Άγιος Λαυρέντιος
Δρυάδων Γεύσεις
Το εστιατόριο του ξενώνα Δρυάδες, στον Άγιο Λαυρέντιο του κεντρικού Πηλίου, ονομάζεται Δρυάδων Γεύσεις και αποτελεί μία από τις ποιοτικότερες προτάσεις εστίασης στο βουνό των Κενταύρων. Ο ιδιοκτήτης του και σεφ Δημήτρης Μαχαίρας δημιουργεί με πολλή αγάπη και μεράκι μεσογειακές και παραδοσιακές γεύσεις της πηλιορείτικης κουζίνας σε μια πιο gourmet εκδοχή. Από αυτές ξεχωρίζουν το καραμελωμένο κότσι, το μπουμπάρι μοσχάρι με κάστανα, το αγριογούρουνο στιφάδο, η στάμνα με διάφορα κρέατα και μυρωδικά και το σαγανάκι με χειροποίητη σάλτσα ντομάτας. Συνοδεύστε την παραγγελία σας με διαλεκτά ντόπια κρασιά και τσίπουρα. Για την ολοκλήρωση του δείπνου σας, επιλέξτε κάποιο από τα σπιτικά γλυκά του.
Πληροφορίες
Άγιος Λαυρέντιος, Πήλιο, τηλ. 24280 96110, www.hoteldryades.gr
Τσαγκαράδα
Δειπνοσοφιστής
Λειτουργεί από το 1992 σε ένα καταπράσινο κτήμα στην πανέμορφη Τσαγκαράδα και αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόταση γαστρονομίας, την οποία δεν πρέπει να χάσετε. Εδώ συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο η τοπική παραδοσιακή με τη μεσογειακή κουζίνα, ενώ για τη δημιουργία των πιάτων χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες παράγονται στο κτήμα όπου φιλοξενείται το εστιατόριο.
Πληροφορίες
Τσαγκαράδα, Πήλιο, τηλ. 24260 49825, www.dipnosofistis.com
Αλέκα
Το εστιατόριο Αλέκα στεγάζεται στον ξενώνα Aleka's House στη γραφική Τσαγκαράδα. Διαθέτει πιστοποίηση ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και αποτελεί δημοφιλή επιλογή ανάμεσα τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής που αναζητούν ένα μέρος για να απολαύσουν ένα γευστικό γεύμα ή δείπνο. Στο φιλόξενο χώρο του, που αποπνέει σπιτική θαλπωρή και οικειότητα, πρωταγωνιστές είναι τα εδέσματα της τοπικής παραδοσιακής και της ελληνικής κουζίνας γενικότερα, που παρασκευάζονται με ντόπιες πρώτες ύλες. Δοκιμάστε κόκορα με χυλοπίτες, χειροποίητες πίτες και ολοκληρώστε το γεύμα σας με κάποιο από τα περίφημα σπιτικά γλυκά του.
Πληροφορίες
Τσαγκαράδα, Πήλιο, τηλ. 24260 49380, www.alekas-house.gr, fb page: Alekas House Pelion
Παράδεισος
Ο Παράδεισος, τον οποίο θα εντοπίσετε στην κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας κάτω από τα πανύψηλα, αιωνόβια πλατάνια, αποτελεί μια από τις πιο ποιοτικές προτάσεις φαγητού στο Πήλιο. Τα μέλη της τρίτης γενιάς ιδιοκτητών συνεχίζουν την παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς Γιώργος το 1965, μαγειρεύοντας με σεβασμό στον πελάτη τις συνταγές της γιαγιάς Φιλίτσας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν την παραδοσιακή, πηλιορείτικη κουζίνα στα καλύτερά της.
Η τηγανιά του Μερακλή και το διάσημο ριγανάτο αρνάκι φούρνου είναι μόνο δύο από τα πιάτα που γίνονται ανάρπαστα. Άλλες καλές επιλογές για το τραπέζι σας είναι η γίδα βραστή με τραχανά, η παραδοσιακή φασολάδα, η χειροποίητη χωριάτικη πίτα και το πηλιορείτικο σπετζοφάι.
Πληροφορίες
Αγία Παρασκευή, Τσαγκαράδα, τηλ. 24260 49209, www.tsagarada.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com