Σε cd οι δίσκοι που έστειλε η NASA στο Διάστημα για τους εξωγήινους

Σε cd οι δίσκοι που έστειλε η NASA στο Διάστημα για τους εξωγήινους

Η ανθρωπότητα θα ακούσει για πρώτη φορά τους «Ήχους της Γης» που εκτοξεύτηκαν με το Voyager το 1977

Μέσα στο εξερευνητικό διαστημόπλοιο Voyager 1  -που έβαλε ξανά μπροστά τις μηχανές του μετά από 37 ολόκληρα χρόνια – βρίσκεται ένα δώρο για τους εξωγήινους.

Πρόκειται για έναν από τους δύο δίσκους που έστειλε η NASA  στο διάστημα το 1977, με την ελπίδα να τους βρουν και να τους ακούσουν άλλοι πολιτισμοί – αν υπάρχουν φυσικά. Το 2o αντίγραφο βρίσκεται στο Voyager 2, το οποίο κατευθύνεται και αυτό προς το διαστρικό χώρο.

Οι δίσκοι είχαν κατασκευαστεί από χαλκό και χρυσό και ακόμα τριγυρνούν κάπου στο διάστημα.

Οι δύο δίσκοι έχουν τιτλο «Ήχοι της Γης» και περιέχουν ηχογραφήσεις μηνυμάτων σε κώδικα Morse, χαιρετισμούς σε 55 γλώσσες, κλασσική μουσική από Bach και ροκ εν ρολ από τον Chuck Berry (το Johnny B. Goode), ήχους ανθρώπων, ζώων, πουλιών και φαλαινών, ήχους φιλιών ακόμα και ένα μήνυμα του τότε προέδρου Jimmy Carter «από τον πλανήτη Γη».

«Πρόκειται για ένα mix tape που αποσκοπεί στην επικοινωνία μιας ιστορίας του κόσμου μας με τους εξωγήινους», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της NASA.

Τώρα, σύμφωνα με την Washington Post, το περιεχόμενο των δίσκων θα γίενι προσιτό στο ευρύ κοινό χάρη στην πρωτοβουλία που πήρε μια εταιρία παραγωγής δίσκων.

Η Ozma Records έκανε μία διαδικτυακή καμπάνια στον ιστότοπο Kickstarter για να συγκεντρωθούν για την αναπαραγωγή των δίσκων.

Η καμπάνια είχε τεράστια απήχηση – συγκεντρώθηκαν 1 εκατομμύριο δολάρια - και πλέον όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει το δικό του πιστό αντίγραφο από τους «Ήχους της Γης».

Στα τέλη Ιανουαρίου 2018, η εταιρεία θα αρχίσει να στέλνει σε όσους υποστήριξαν την καμπάνια ένα box set με τα περιεχόμενα των δύο δίσκων σε cd... έτσι όλη η ανθρωπότητα θα ακούσει για πρώτη φορά τους «Ήχους της Γης» που έρχονται από το διάστημα!