Διεθνής διάκριση για την μία ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, τη Μελισσοκομία Αμφίπολης
Το μέλι της ελληνικής εταιρείας «Μελισσοκομία Αμφίπολης» βραβεύθηκε πριν δύο ημέρες ως το καλύτερο φυσικό τρόφιμο, στην Διεθνή Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων «Nordic Organic Food Fair» - η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα με την Διεθνή Έκθεση «Natural Products Scandinavia» - που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας και στην οποία συμμετείχαν εκθέτες από 40 χώρες.
Εθνικά περίπτερα είχαν η Ελλάδα(συμμετείχαν 42 ελληνικές εταιρείες), η Εσθονία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Δανία, η Σρι Λάνκα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Νότια Αφρική και η Σουηδία.
Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα με την Διεθνή Έκθεση «Natural Products Scandinavia»,.
Στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε ψηφοφορία από τους επισκέπτες για την απονομή βραβείων Innovation Awards, εκ των οποίων το βραβείο για το καλύτερο φυσικό τρόφιμο απονεμήθηκε στο μέλι της ελληνικής εταιρείας Amphipolis, (http://www.amfipolis-bee.gr) .
Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας, η Μελισσοκομία Αμφίπολης γεννήθηκε ως ιδέα από τον Γεώργιο Σύρπα, τεχνολόγο τροφίμων, ο οποίος ασχολείται με τη μελισσοκομία εδώ και 35 χρόνια. Η ιδέα έγινε πραγματικότητα από το γιο του, Παναγιώτη Σύρπα, πτυχιούχο της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, αφού εμπλέκονται όλα τα μέλη της οικογένειας.
«Η εταιρεία διαθέτει μια νέα και σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού και είναι μια από τις τελειότερες καθετοποιημένες μονάδες, διαθέτοντας και εκτρέφοντας η ίδια, περίπου 1.000 κυψέλες. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Παγγαίου, στο Ροδολίβος, στην έδρα του Δήμου Αμφίπολης. Είναι πιστοποιημένη από την TUV Rheinland με τα συστήματα ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 και ISO 9001».