Επίτιμος διδάκτωρ σε ΤΕΙ της Πρέβεζας ο Ευ. Τσακαλώτος

Επίτιμος διδάκτωρ σε ΤΕΙ της Πρέβεζας ο Ευ. Τσακαλώτος

«Ο κ. Τσακαλώτος έχει επιστημονικά στηρίξει τα ριζοσπαστικά οικονομικά»

Την αναγόρευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Λογιστικής και Χρημ/κής του ΤΕΙ Ηπείρου-Παράρτημα Πρέβεζας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Χαρίλαος Ναξάκης,- σε ομιλία που πραγματοποίησε στην ανοικτή εκδήλωση που ογάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, με καλεσμένους τον Υπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

«Το Τμήμα έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι είναι τιμή του να αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε ειδική διαδικασία που θα γίνει την Άνοιξη. Η ανακήρυξη ενός επίτιμου διδάκτορα είναι τιμή όχι μόνο για το πρόσωπο, αλλά και για την πόλη ολόκληρη. Αυτή η ανακήρυξη γίνεται με φειδώ.

Για να μην παρεξηγηθώ πως πρόκειται για πολιτική επιλογή. Η οικονομική επιστήμη είναι μία κοινωνική επιστήμη. Και είναι τόσες οι φυλές στα οικονομικά, όσες και στη θρησκεία. Υπάρχει η νεοκλασική οικονομική σχολή, υπάρχει η κενσιανή και τα ριζοσπαστικά οικονομικά. Ο κ. Τσακαλώτος έχει επιστημονικά στηρίξει την τρίτη εκδοχή και με αυτό το επιστημονικό κριτήριο προχωρήσαμε στην κίνηση αυτή» τόνισε ο Πρόεδρος του τμήματος.

Πηγή: atpreveza.gr