Στο Βέλγιο ο Κάρλες Πουτζντεμόν, βρήκε ήδη δικηγόρο

Στο Βέλγιο ο Κάρλες Πουτζντεμόν, βρήκε ήδη δικηγόρο

«Η χορήγηση ασύλου στον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας θα ήταν μία ρεαλιστική πιθανότητα, αν το ζητήσει ο ίδιος»

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Κάρλες Πουτζντεμον είναι στο Βέλγιο και  με διόρισε ως νόμιμο εκπρόσωπό του» δήλωσε απόψε Βέλγος δικηγόρος Paul Beckaert στο Reuters, την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες από ισπανικά και βελγικά ΜΜΕ ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας θα ζητήσει άσυλο στη χώρα, μετά και την δίωξη της ισπανικής εισαγγελίας εναντίον του για «εξέγερση, στασιασμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος» -  μια κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 30 έτη.

«Είμαι ο δικηγόρος του σε περίπτωση που με έχει ανάγκη. Αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν υπάρχει συγκεκριμένη υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο Beckaert , επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τα δημοσιεύματα.

Την δεκαετία του 90' και του 00', το Βέλγιο αρνήθηκε να εκδώσει στην Ισπανία ένα ζευγάρι Ισπανών που κατηγορούνταν για εμπλοκή στην ETA. Ο Paul Beckaert ήταν ο δικηγόρος του ζευγαριού.

Στις Βρυξέλλες ο Πουτζντεμόν ενώ φουντώνουν οι φήμες για άσυλο

Ενώ οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την στήριξή τους  στην ενότητα της Ισπανίας και στον πρωθιυπουργό Μαριάνο Ραχόι, την Κυριακή ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να δώσει πολιτικό άσυλο στον Πουτζντεμόν.

Αντιμέτωπος με τη φυλακή ο Πουτζντεμόν – Σενάρια για πολιτικό άσυλο

«Η χορήγηση ασύλου στον Κάρλες Πουτζντεμόν από το Βέλγιο θα ήταν μία ρεαλιστική πιθανότητα, αν το ζητήσει ο ίδιος» είπε χαρακτηριστικά ο Τέο Φράνκεν.