Εκποιούνται τα βιβλία της Εστίας για 270.000 ευρώ λόγω οφειλών σε εργαζόμενους

Εκποιούνται τα βιβλία της Εστίας για 270.000 ευρώ λόγω οφειλών σε εργαζόμενους

Τα βιβλία κατασχέθηκαν για οφειλή προς έξι πρόσωπα

Το Βιβλιοπωλείο της Εστίας εκποιεί. Ίσως κανείς δεν φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια ότι το ιστορικό Βιβλιοπωλείο θα έχανε μέρος της κινητής ή ακίνητης περιουσίας του σε πλειστηριασμό. Κάτι ανάλογο όμως συνέβη κατά καιρούς και με άλλες επιχειρήσεις.

Του Γιώργου Λαμπίρη

Το Μάρτιο του 2013 το βιβλιοπωλείο των νεοελλήνων συγγραφέων και στέκι του Φρέντυ Γερμανού έκλεινε οριστικά το φυσικό κατάστημα επί της οδού Σόλωνος.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα, τα βιβλία της Εστίας, πολλά από τα οποία συντρόφευσαν παιδικές αλλά και αργότερα ενήλικες περιπλανήσεις σε τίτλους βιβλίων του Μυριβήλη, της Πηνελόπης Δέλτα, του Παπαδιαμάντη, του Παπαντωνίου, του Καραγάτση και άλλων, έχουν κατασχεθεί και εκποιούνται λόγω οφειλών προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Τα βιβλία κατασχέθηκαν για οφειλή προς έξι εργαζόμενους της εταιρείας «Βιβλιοπωλείο της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & ΣΙΑ Α.Ε.», ύψους 174.308,88 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον πλειστηριασμό των βιβλίων έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι -ιδιώτες ή επιχειρήσεις -, οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν με βάση τη διαδικασία, προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο. Ο πλειοδότης οφείλει στη συνέχεια να έχει φροντίσει να παραλάβει τα βιβλία, τα οποία θα εκπλειστηριαστούν όλα μαζί. Σημειώνεται ότι η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα να εκπλειστηριαστούν και το κάθε ένα από αυτά κατά αύξοντα αριθμό (1-26) με τον αντίστοιχο τίτλο χωριστά, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, η επανάληψη της διαδικασίας είναι ασύμφορη γι' αυτό και επιδιώκεται η διάθεση των τίτλων στο σύνολό τους.

Όλα τους είναι αχρησιμοποίητα και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αποθήκη στην οδό Ταινάρου στη Δάφνη, απ' όπου ο πλειοδότης θα τα παραλάβει. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 16.00 το απόγευμα. Η τιμή εκτίμησης των βιβλίων είναι 408.900,5 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται στα 2/3 της συνολικής εκτίμησης, δηλαδή στο ποσό των 272.600,33 ευρώ.

Αυτά είναι τα βιβλία που εκποιούνται: