Να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ στο θέμα της διόρθωσης φύλου ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος
Για πλήρη απόσταση του «γενικόλογου ιεραποστολισμού», στον οποίο επιδίδεται εσχάτως ο πρωθυπουργός και των έργων του, που άπτονται της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι η νομοθετική της πρωτοβουλία είναι απολύτως αντίθετη με την σοβαρότητα με την οποία ο πρωθυπουργός μίλησε για αυτή. Ταυτοχρόνως, αντιπαρέβαλλε την πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΝΔ, για την νομική αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου απέναντι στην κυβερνητική «νομοθετική προχειρότητα» και κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει αυτή ώστε να υπάρξει ρύθμιση του θέματος.
«Ο πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εδώ σήμερα και έκανε μια ομιλία ήρεμων τόνων ακολουθώντας αυτό που συχνά κάνει τον τελευταίο καιρό. Επιδίδεται σε αυτό που χαρακτηρίζω ως λεκτικό ιεραποστολισμό. Δημιουργεί δίπολα. Καλό - κακό, προνομιούχοι - μη προνομιούχοι. Και ο ίδιος επιφυλάσσει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του τον ρόλο του καλού πρίγκιπα, δίπλα στους αδύναμους. Μας μίλησε προηγουμένως για λιοντάρια και ζέβρες, για θύτες και θύματα και επέλεξε βέβαια να μας πει ότι η κυβέρνησή του είναι δίπλα στα θύματα. Αυτός ο γενικόλογος ιεραποστολισμός θα είχε έννοια και ενδιαφέρον αν ανταποκρινόταν και στις επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης και στον τομέα της προστασίας αυτών των οποίων η ίδια λεκτικά, επιλέγει να εκφράσει και να στηρίξει. Βλέπουμε όμως ότι στην πράξη, στην καθημερινή ζωή, εκεί που όλα μετριώνται, προμετριώνται και αποτιμώνται τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά», είπε ο κ. Δένδιας σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Δυστυχώς, η προσπάθεια της κυβέρνησης να ασκήσει την νομοθετική της πρωτοβουλία είναι αντίθετη απόλυτα με την σοβαρότητα με την οποία ο πρωθυπουργός μίλησε για αυτήν την πρωτοβουλία», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος προσέθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περίμενε αυτό το νομοθέτημα να είναι επεξεργασμένο και στην τελευταία του λεπτομέρεια καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εδώ για να μας μιλήσει για τη σημασία του και να αποτελεί μια ολιστική απάντηση στα κίνητρα ανθρώπων, μειονοτήτων και να δίνει πειστικές εξηγήσεις για τις απαντήσεις που δίδει σε ευαίσθητα θέματα. «Αντ' αυτού», συνέχισε ο κ. Δένδιας, «βρισκόμαστε πάλι, εμείς θέλουμε να υπάρξει ρύθμιση, σε μια εκδήλωση κυβερνητικής προχειρότητας, όπως είναι το σύνολο του νομοθετικού έργου αυτής της κυβέρνησης».
«Σας έχουμε πει ποια είναι η άποψή μας για το άρθρο 3, καταθέσαμε πρόταση συγκεκριμένη, θα μπορούσατε να την πάρετε, να την ψηφίσουμε αντί της δικής σας», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα και κάλεσε τον υπουργό και τους βουλευτές να απαντήσουν πειστικά πως μπορεί να αντιπαρέλθει κανείς την θέση που εκφράζει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία ότι κάτω των 17 ετών δεν υπάρχει διαμορφωμένη προσωπικότητα και δεν είναι ενδεδειγμένη η ηλικία αυτή και μεταθέτει το θέμα στους γονείς και σε κάποιους άλλους. «Βεβαίως συγκινείται ο κ. υπουργός από το δράμα των ανθρώπων στην Επιτροπή, φαντάζομαι και όλοι εμείς αν ήμαστε εκεί, αλλά το ερώτημα είναι η ανθρώπινη συγκίνηση την οποία σέβομαι, ή η ορθή και στέρεη επίλυση του προβλήματος;», έθεσε το ερώτημα ο κ. Δένδιας.
Απαντώντας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, να ακολουθήσουν τα κόμματα το ευρωπαϊκό ρεύμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε πως μόλις πέντε χώρες ακολουθούν το κυβερνητικό παράδειγμα της Ελλάδας. Ο κ. Δένδιας σχολίασε και της αναφορές του Σταύρου Κοντονή στην ΝΔ λέγοντας: «Κλαίει για την ΝΔ ο κ υπουργός γιατί δεν ακολουθούμε το φωτεινό παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Σοβαρά εσείς ήρθατε να μας υποδείξετε πως θα ακολουθήσουμε την πολιτική κληρονομία του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Για τα 40 χρόνια που κατέστρεψαν την Ελλάδα, τον Καραμανλή τον έχετε μέσα ή έξω; Και αν σε αυτά τα χρόνια προσθέσετε και αυτά του Ανδρέα Παπανδρέου, για τον οποίο ο πρωθυπουργός γράφει διθυραμβικά άρθρα, τα 40 πως προστίθενται ή από τι αφαιρούνται; Έχετε σημαίες ευκαιρίες για ότι χρειάζεστε; έχουμε αυτές τις αρχές και αν δεν σας αρέσει έχουμε και άλλες αρχές. Τί είναι αυτά, που νομίζετε ότι μιλάτε σε ιθαγενείς; Εσείς θα μας πείτε πως θα προστατέψουμε την πολιτική κληρονομία του ιδρυτή μας;».
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, παρατήρησε πως εδώ υπάρχει και ένα θέμα δεδηλωμένης, «ένα πολιτικό ζήτημα πέρα και έξω από την κυβέρνηση», και ξεκαθάρισε ότι «τελείωσε ο κοινοβουλευτικός λαθρεπιβατισμός και η κοινοβουλευτική λαθρεπιβίβαση».
«Έχετε πλειοψηφία να κυβερνήσετε; Γιατί η ανάγκη σας σας οδηγεί σε τραγικές επιλογές. Τι θα κάνετε για να ψηφίσετε το άρθρο 3; Γιατί αν δεν τον ψηφίσει το κόμμα των ΑΝΕΛ σας λέμε ευθέως ότι κυβέρνηση στη χώρα δεν θα υπάρχει», κατέληξε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.