Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει επί του περιεχομένου των εφημερίδων και του Διαδικτύου, ξεκαθαρίζει ο ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
Θετικός στη δημιουργία ενός αντίστοιχου ΕΣΡ για τον ελληνικό Τύπο εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο της εισήγησής του, μετά από πρόσκληση του ΠΣΑΤ, στο 4ο Θερινό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κρέτσος ανέφερε: «Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει επί του περιεχομένου. Αρμόδιο επί του περιεχομένου όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά είναι η ανεξάρτητη Αρχή του ΕΣΡ, η οποία είναι προϊόν της κοινοβουλευτικής συναίνεσης και πρέπει να διατηρεί ένα βαθμό ανεξαρτησίας. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αντίστοιχους θεσμούς και ρυθμίσεις, δηλαδή ένα αντίστοιχο ΕΣΡ, ένα συνήγορο αν θέλετε του Πολίτη για το διαδίκτυο και βέβαια και για τον Τύπο. Υπάρχουν πρωτοσέλιδα, τα οποία πράγματι προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προάγουν τον σεξισμό και προτρέπουν τον κόσμο σε βία».
«Νομίζω ότι δεν θα ήταν άσχημη ιδέα», είπε ακόμα, προσθέτοντας: «Θετικό και πολύ σημαντικό θα ήταν να υπάρξουν πρωτοβουλίες από τους αρμόδιους φορείς και δρώντες στο χώρο. Και από τους συνδικαλιστικούς φορείς των δημοσιογράφων και από τις εκδόσεις εκδοτών, και στον παραδοσιακό Τύπο και στο διαδίκτυο».
Εξέφρασε την ικανοποίησή του ως προς τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες «γιατί ένα χρόνιο ζήτημα φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος και ελπίζουμε να δοθούν και οι 7 άδειες, να είναι πολλοί οι υποψήφιοι και επομένως το τίμημα και τα χρήματα που θα πάρει το ελληνικό Δημόσιο».
Ο Λευτέρης Κρέτσος προανήγγειλε στη συνέχεια πως μέχρι το τέλος του 2018 το ψηφιακό ραδιόφωνο θα έχει μπει δυναμικά στη ζωή των Ελλήνων με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων.