Τα 100 κορυφαία παγκόσμια brands για το 2017

Τα 100 κορυφαία παγκόσμια brands για το 2017

Η κατάταξη δημιουργήθηκε από το Kantar Millward Brown, μέρος της διαφημιστικής ομάδας της WPP

Οι τεχνολογικοί γίγαντες, Google, Apple, Microsoft, Amazon και Facebook βρίσκονται στο Top 5 των 100 πιο ισχυρών εμπορικών σημάτων του πλανήτη για το 2017, μια κατάταξη η οποία κυκλοφόρησε από την WPP και το Kantar Millward Brown.

Η Amazon πέτυχε την υψηλότερη αύξηση στην αξία του εμπορικού της σήματος στην κατάταξη των Top 100, αυξάνοντας κατά 40,3 δισεκατομμύρια δολάρια (+ 41%) και φτάνοντας τα 139,3 δισεκατομμύρια δολάρια καταλαμβάνοντας με αυτό το ποσό τη 4η θέση.

Η Google, η Apple και η Microsoft διατηρούν τις τρεις πρώτες θέσεις, αυξάνοντας την αξία της επωνυμίας τους + 7% στα 245,6 δισ. δολάρια, + 3% στα 234,7 δισ. δολάρια και + 18% στα 143,2 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Το Facebook, βρίσκεται στην 5η θέση, έχοντας αύξηση + 27% στα 129,8 δισ. δολάρια.

Το 25% της συνολικής αξίας των BrandZ Top 100 πιο σημαντικών παγκόσμιων εμπορικών σημάτων αποτελείται από τη συνδυασμένη αξία του Top 5, υπογραμμίζοντας τις δεσπόζουσες θέσεις τους στο σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο.

Μάλιστα, εννέα από τα Top 10 είναι σήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως και οι επτά από τους νεοφερμένους στο Top 100 το 2017 είναι οι: XFinity, YouTube, Hewlett Packard Enterprise, Salesforce, Netflix, Snapchat και Sprint.

Η κατάταξη στις μάρκες πολυτελείας

Louis Vuitton, Hermès, Gucci, Chanel, Rolex, Cartier, Burberry, Prada, Dior και Tiffany & Co

Η κατάταξη στα είδη προσωπικής φροντίδας

L'Oréal Paris, Colgate, Gillette, Lancôme, Nivea, Garnier, Clinique, Dove, Estée Lauder και Pantene Pro-V

Η κατάταξη στον τομέα του γρήγορου φαγητού

McDonald's, Starbucks, Subway, KFC, Pizza Hut, Domino's Pizza, Tim Hortons, Chipotle, Taco Bell και Burger King.

Τα κορυφαία soft-drinks

Στα soft drinks τα σήματα των Coca-Cola, Diet Coke, Red Bull, Pepsi, Lipton, Nescafé, Fanta, Nespresso, Tropicana και Sprite.

Οι κορυφαίες μπίρες 

Για τους λάτρεις της μπίρας, τέλος, το τοπ 10 αφορά στις Budweiser, Bud Light, Heineken, Stella Artois, Skol, Corona, Brahma, Guinness, Aguila και Coors Light.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα 100 πιο ισχυρά εμπορικά σήματα αυτού του πλανήτη