Στο Ταλίν για την κρίση στην Κορέα ο Κοτζιάς

Στο Ταλίν για την κρίση στην Κορέα ο Κοτζιάς

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα της Εσθονίας

Η κρίση στην Κορεατική χερσόνησο θα απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ε.Ε., η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εσθονικής Προεδρίας της Ένωσης, στο Ταλίν. Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα της Εσθονίας.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρίσκονται θέματα όπως η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και οι μέθοδοι εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει αρχικά σε κοινό γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών με τους υπουργούς Άμυνας της Ε.Ε. -οι οποίοι επίσης έχουν συνάντηση σήμερα στο Ταλίν- και στη συνέχεια στη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ με θέμα τις εξελίξεις στην Β. Κορέα και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή.

Στην αυριανή συνεδρίαση με τους ομολόγους του των κρατών- μελών της Ε.Ε. θα συζητηθούν αρχικά οι μέθοδοι εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και στη συνέχεια, με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ των υποψηφίων χωρών, η πρόληψη και καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τους ΥΠΕΞ της Ανατολικής Εταιρικής σχέσης.