Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα

Μήνυμα εμπιστοσύνης και στήριξης στέλνει ο Γάλλος πρόεδρος στη χώρα μας

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και στις 13.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στις 19.00 το απόγευμα ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Λόφο της Πνύκας όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις 21.00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις 10 το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μήνυμα εμπιστοσύνης

Ο  Πρόεδρος της Γαλλίας φθάνει στην Αθήνα φέρνοντας μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τους Έλληνες για την ανάκαμψη - ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται για την ελληνική οικονομία, ένα μήνυμα για την ανάκαμψη της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας, του συμβόλου της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Το μήνυμα είναι ότι οι επενδύσεις ξεκινούν και πάλι στην Ελλάδα και ότι η Γαλλία εννοεί να είναι παρούσα, όπως κατά τη διάρκεια της κρίσης, έτσι και κατά τη φάση της ανάκαμψης -  όπως δείχνουν οι αριθμοί στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, των επενδύσεων που εκκινούν και πάλι και της ανεργίας, που παραμένει μεν υψηλή αλλά υποχωρεί με σταθερούς ρυθμούς.

Η Γαλλία επιθυμεί να στηρίξει την Ελλάδα στη νέα αυτή φάση, για την οποία εκφράζεται η ελπίδα ότι θα είναι μία συμβολική φάση για την Ευρώπη στο σύνολό της. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να διασφαλίσει τη συνέχιση της στήριξης της Γαλλίας, αλλά και να εγγυηθεί την προσωπική του στήριξη στη νέα φάση.

Ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι προς το συλλογικό συμφέρον το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος και στη συνέχεια η χώρα να περάσει σε νέα φάση, μία φάση εξομάλυνσης.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό και 40 Γάλλους επιχειρηματίες.

Περί τους 140 Γάλλοι και Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  Στόχος, η επαφή της γαλλικής με την ελληνική επιχείρηση, σε ποικίλους τομείς σε όλα τα επίπεδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών και των ευκαιριών.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι η ενέργεια, οι υποδομές στις μεταφορές, το περιβάλλον και υπάρχει πληθώρα γαλλικών επιχειρήσεων που εκφράζουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανάμεσά τους, και εκτός των μεγάλων ομίλων, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και start ups που θα είναι παρούσες κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.