Θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Ο πρωθυπουργός αυτό που θα πει στη ΔΕΘ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επεξήγηση του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση τον Αύγουστο του 2018 και το στρατηγικό σχέδιο για μια ανάπτυξη και για μια νέα Ελλάδα που πρέπει να οικοδομηθεί μετά τη μνημονιακή εποχή». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επικοινωνία» στην ΕΡΤ3.
Ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας και για να μπορέσει να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη θα πρέπει αυτή να διαχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, με πολιτικές αναδιανομής στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».
Σχολίασε ότι δεν βλέπει σε τι από όλα αυτά θα μπορούσε να συμφωνεί η ΝΔ, την οποία γενικότερα κατηγόρησε για αυτοκαταστροφική αντιπολιτευτική τακτική.
Τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης και υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης». Σημείωσε ότι «υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε αρκεί και το ΔΝΤ να μην τραβήξει το σκοινί περισσότερο απ' ό,τι πρέπει κατά την προσφιλή του τακτική». Τόνισε ότι «θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και πρόσθεσε κατηγορηματικά ότι "»δεν θα έχουμε εκλογές».
Αναφορικά με την αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει το άρθρο του πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε ότι δεν επρόκειτο για μια αγιογραφία και πως τα ζητήματα που έθιξε ήταν απολύτως πολιτικά. Υπογράμμισε ότι ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνουμε στα ζητήματα πολιτικής ιστορίας δεν σχετίζεται ούτε με τη διάθεση μας να κάνουμε αγιογραφίες ούτε με τη διάθεση μας να εγκολπώσουμε μια ιστορική καταγωγή που είναι δεδομένο ότι είναι διαφορετική από τη δική μας. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ για αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε.
Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ένα κόμμα του 3% και ότι «απευθυνόμαστε στην κοινωνική πλειοψηφία ανεξαρτήτως των προηγούμενων πολιτικών φρονημάτων ή τοποθετήσεων της». Επισήμανε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει επαφή και διάδραση με αυτούς τους ανθρώπους διαφορετικά θα παρέμενε ένα κόμμα του 3%.