«Ήμουν νεοναζί μέχρι που ερωτεύτηκα μια μαύρη γυναίκα»

«Ήμουν νεοναζί μέχρι που ερωτεύτηκα μια μαύρη γυναίκα»

Η ιστορία της θυμίζει το σενάριο της ταινίας «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας»

Η ιστορία της μοιάζει με το σενάριο της ταινίας «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» (1998). Ο ήρωας (Έντουαρντ Νόρτον) συμμετέχει σε νεοναζιστικό κίνημα ώσπου έπειτα από τρία χρόνια στη φυλακή, αλλάζει τις πεποιθήσεις του και προσπαθεί να αποτρέψει τον αδελφό του να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι.

Το ίδιο συνέβη και στην Angela King, ένα πρώην σκληροπυρηνικό μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης από την Φλόριντα των ΗΠΑ η οποία έμαθε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο ότι η αγάπη καταπολεμά το μίσος- στη φυλακή συνδέθηκε ερωτικά με μια μαύρη γυναίκα από τη Τζαμάικα η οποία τη βοήθησε να ανθίσει και να αλλάξει τη ζωή της ριζικά. «Συνειδητοποιήσαμε ότι είχε ερωτευτεί η μια την άλλη. Πώς αλήθεια συνέβη αυτό;», λέει η πρώην skinhead στο BBC για τη μετάλλαξή της.

H King κατά το παρελθόν υπήρξε μέλος νεοναζί συμμορίας, με τα μέλη της οποίας λήστεψαν και πυροβόλησαν τον υπάλληλο ενός εβραϊκού καταστήματος.

«Είχα τατουάζ σε όλο μου το σώμα. Στο στήθος μου είχα Βίκινγκς, στο μεσαίο δάχτυλο μια σβάστικα και το "Sieg Heil" στο κάτω χείλος», σημειώνει. «Έγινα δεκτή στη συμμορία, καθώς αποδέχτηκαν το θυμό μου χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις», εξηγεί και περιγράφει το περιστατικό βίας, το 1998, μετά το οποίο κατέληξε στη φυλακή. «Ένα βράδυ αφού μεθύσαμε σε ένα μπαρ, χτύπησα μια γυναίκα στην τουαλέτα και αργότερα αποφασίσαμε να ληστέψουμε το κατάστημα. Καθώς οδηγούσαμε, λέγαμε ότι είναι οκ να χτυπάς ανθρώπους που δεν είναι σαν και εμάς...». Μετά το αιματηρό περιστατικό, η νεαρή γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου αναπάντεχα, έγινε φίλη με μια τζαμαϊκανή κρατούμενη. Μια φιλία που εξελίχθηκε σε ερωτικό δεσμό.

Η king αποφυλακίστηκε το 2001 και αποφάσισε να αλλάξει δραστικά τη ζωή της - γράφτηκε σε κολέγιο και έγινε μέλος της ομάδας Life After Hate αποτελούμενης από πρώην ακροδεξιούς. Τώρα μαζί διαδίδουν την αγάπη, αφήνοντας πίσω τους το μίσος. Αφαίρεσε τα τατουάζ μίσους και «χτύπησε» αντ' αυτού ένα νέο στον καρπό της με τη φράση «η αγάπη είναι η μόνη λύση».