Ανθρωποκυνηγητό για τον τέταρτο ληστή του Παλαιού Φαλήρου

Ένας Αρμένιος και ένας Ρώσος οι δύο συλληφθέντες, νεκρός ένας Μολδαβός που έπεσε από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου σε αυτό του 1ου

Συνεχίζονται από την αστυνομία οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του τέταρτου εκ των δραστών της κινηματογραφικής ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, που κατέληξε σε τραγωδία, καθώς ο ένας από τους ληστές, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, ενώ προσπαθούσε να κατέβει από τον 8ο όροφο για να ξεφύγει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι δύο συλληφθέντες δεν είναι Γεωργιανοί, όπως αναφέρθηκε αρχικά από την αστυνομία. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ένας 35χρονος από την Αρμενία και ένας 30χρονος Ρώσος, ενώ ο νεκρός είναι Μολδαβός, ηλικίας 47 ετών.

Από τα στοιχεία που έδωσαν προκύπτει ότι και οι τρεις είναι σεσημασμένοι για ανάλογα αδικήματα.

Ειδικότερα, ο Μολδαβός που βρήκε τραγικό θάνατο ήταν σεσημασμένος για ληστεία μετά φόνου, καθώς είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, κατά την διάρκεια ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά, όπου είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα τον ιδιοκτήτη. Επίσης είχε καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές και τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2015 με περιοριστικούς όρους.

Για βαριά αδικήματα είναι σεσημασμένοι επίσης και οι δύο συλληφθέντες. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο Ρώσος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2007, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών, ενώ δύο χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τον φάκελό του, συμμετείχε και πάλι σε αιματηρή ένοπλη ληστεία, σε υποκατάστημα της Eurobank στην Καλλιθέα, όπου μαζί με τους συνεργούς του πυροβόλησαν φεύγοντας και τραυμάτισαν τον ιδιωτικό φύλακα, ο οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει.

Τον Ιούλιο του 2011, ο 40χρονος Ρώσος συνελήφθη και πάλι, μαζί με τέσσερις συνεργούς του, μετά από ληστεία στα ΕΛΤΑ Κερατσινίου, από ομάδα της ΕΚΑΜ, κατά την διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, σε σπίτι στην Αμφιάλη, όπου είχαν ταμπουρωθεί πάνοπλοι.

Ο 35χρονος Αρμένιος είναι σεσημασμένος για κλοπές.

Ο τέταρτος εκ των ληστών δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τέσσερις δράστες εισέβαλαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου της πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο, στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, όπου μένει ηλικιωμένο ζευγάρι, και με την απειλή πιστολιού επιχείρησαν να τους ληστέψουν. Προφανώς, όμως, κάτι αντελήφθη ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος μένει στο επάνω διαμέρισμα, και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Επιτόπου έσπευσαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ και οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή, πριν προλάβουν να φύγουν οι ληστές.

Δύο δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν από τα μπαλκόνια διπλανών διαμερισμάτων, αλλά εγκλωβίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Ένας ακόμα σκοτώθηκε όταν, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου σε αυτό του 1ου. Ο τέταρτος δράστης διέφυγε και αναζητείται.