Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα με τα λαχανικά, τότε θα προσθέσουμε το μπρόκολο χοντροκομμένο
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο
2 δαφνόφυλλα
λίγοι κόκκοι πιπεριού
λίγα κλωναράκια άνηθο
1 μπρόκολο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
350 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
1 μπακαλιάρος φρέσκος (περίπου 2 κιλών) ολόκληρος, καθαρισμένος
λίγα κλωναράκια σέλινο
2 καρότα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 4 λίτρα νερό σε και προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, τον άνηθο και λίγο αλάτι.
Όταν πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα με τα λαχανικά, τότε θα προσθέσουμε το μπρόκολο χοντροκομμένο.
Βγάζουμε το ψάρι με δύο κουτάλες για να μην διαλυθεί και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Προσθέτουμε στον ζωμό το λευκό κρασί και βράζουμε μέχρι να υπολογίζουμε ότι έμειναν περίπου τέσσερα γεμάτα φλιτζάνια.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού. Ανακατεύουμε ζωηρά για να μην σβολιάσει και στο τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τον χυμό του λεμονιού.
Παράλληλα, βράζουμε τα λαχανάκια και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
Τοποθετούμε τα λαχανικά γύρω από το ψάρι και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr